Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Nadáciou Tatra banky.
20. septembra 2018, 17:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Získaj 3 000 € na vlastný projekt! Nadácia Tatra banky opäť podporí šikovných umelcov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Film, divadlo, hudba, literatúra či výtvarné umenie. Zabojuj o 3 000 €, ktorým sa nedá povedať nie.

Získať peniaze na jedinečný projekt dnes nie je jednoduché, o to radšej ti prezradíme, že Nadácia Tatra banky už po siedmykrát otvára lákavý grantový program Viac umenia, rozdávajúci až 50 000 €. Podporí tvorbu študentov s umeleckým zameraním a umelcov, ktorí s týmito študentmi spolupracujú na kreatívnych projektoch.

Audiovizuálna tvorba, film, TV, rozhlas, divadlo, hudba, literatúra a výtvarné umenie – ak si v aspoň jednej z týchto oblastí doma, zabojuj o 3 000 € od Nadácie Tatra banky.

Chceme, aby sa študenti nadýchali tvorivej atmosféry, priučili tvorivým postupom a získali neoceniteľné referencie pre ďalšie umelecké uplatnenia. V minulom roku sme podporili 33 umeleckých projektov a veríme, že aj tohtoročné kolo naláka mladých umelcov k tvorbe inšpiratívnych diel,“ načrtla Zuzana Böhmerová, manažérka nadácie a sponzoringu.“

Inšpiruj sa projektami, ktoré v minulosti grant získali

Neverbálna divadelná hra Wellness od Braňa Uhlára sa pýta skutočne podstatné otázky. Aj napriek malému množstvu slov dokázali herci do hry priniesť vážne témy týkajúce sa politickej situácie či našej slobody. Bol by si ochotný brániť Slovensko so zbraňou v ruke?

Získaj 3 000 € na vlastný projekt! Nadácia Tatra banky opäť podporí šikovných umelcov

Uhský pereval, dokumentárny projekt zo Zakarpatskej Ukrajiny, zanechal v dušiach zúčastnených hlbokú brázdu. Projekt previazal viacero škôl a snaží sa nadviazať spoluprácu s Užhorodskou národnou univerzitou. Študentov dokonca naučil priblížiť sa k ľuďom a podať o nich svedectvo, nebáť sa nadviazať s nimi komunikáciu a prejaviť im empatiu.

Viac info o grantovom programe a ostatné úspešné projekty si môžeš pozrieť priamo na stránke Nadácie Tatra banky.


Získaj 3 000 € na vlastný projekt! Nadácia Tatra banky opäť podporí šikovných umelcov

Domov
Zdieľať
Diskusia