Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Pepsi. 
1. augusta 2018, 17:20
Čas čítania 0:00
redakcia

Návrat do budúcnosti. Opráš walkmana, plagát Britney Spears a plechovku Pepsi

ZAUJÍMAVOSTI RETRO
Uložiť Uložené

Hovorí ti niečo meno Twiggy, Pamela Anderson či názvy ako Nintendo a Pogy?

Predstav si, že máš tú možnosť sa znovu narodiť a vybrať si dobu, v ktorej  budeš žiť. Lusknutím prsta sa dostaneš napríklad do USA, krajiny neobmedzených možností a trochu si spoločne s nami pocestuješ v čase. Každé jedno obdobie má svoje charakteristické črty, osobnosti, či predmety, ktoré tvoria obraz konkrétnej doby.

Hovorí ti niečo meno Twiggy, Pamela Anderson či názvy ako Nintendo a Pogy? Ak nie, nevadí. Prenes sa s nami v čase a aspoň na chvíľu sa priblíž teenagerom 60-tych až 90-tych rokov.

Nakonci možno zistíš, že si budeš musieť niektoré názvy aj vygoogliť. Otvor si vychladenú plechovku Pepsi, vezmi si k nej kýbel vyprážaných krídelok a vychutnaj si exkurziu časopriestorom. 

 

Návrat do budúcnosti. Opráš walkmana, plagát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

Staň sa tínedžerom v:

60-te roky

Si nervózna, pretože chalan z ročníku vyššie ťa pozval do autokina. Maluješ si oči na vzor vtedajšej známej modelky Twiggy a si pyšná, že ťa pozval von niekto, kto má už 16 rokov a vodičák. Máš pocit absolútnej slobody, ktorá ťa neopustí až do svadby (pri ktorej je vám obom asi tak 20, nakoľko v tej dobe to bolo úplne normálne).

Z rande sa vraciaš až po večierke a vchádzaš do domu tak, aby ťa rodičia nepočuli. Tí však fascinovane sledujú televíznu obrazovku, na ktorej práve bežia zábery Neila Armstronga na Mesiaci. 

Návrat do budúcnosti. Opráš walkmana, plagát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

70-te roky

Si celá bez seba, pretože ťa staršia sesternica berie na koncert Davida Bowieho. Zo skrine si berieš svoje najlepšie pastelové zvonové gate a vlasy si fúkaš ako Charlieko anjelik. Vaši ťa pred odchodom varujú, aby si pil iba Pepsi a žiadny alkohol.

So sesternicou je to síce fajn, ale ty čakáš na príjemnejšiu spoločnosť. Chalani okolo teba sú milí, pekní, vtipní…ale jednoducho nevedia tancovať ako Travolta. Takže žiadna horúčka sobotňajšej noci momentálne nehrozí.  

Návrat do budúcnosti. Opráš walkmana, plagát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi
 

80-te roky 

Chystáš sa na rande so svojou babou. Bezradne rozmýšľaš, čo si oblečieš a na vlasy si dávaš pol kila tužidla, presne ako tvoje idoly z MTV. Berieš ju do kina na Návrat do budúcnosti.

Prichádza tvoja chvíľa. Vyťahuješ darček na rozlúčku, mixtape s vašimi najobľúbenejšími pesničkami a nechýba ani pár srdcoviek od kráľa popu. Tebe ostáva len dúfať, že si ju bude  denne prekrávať na svojom walkmane. 

Prelom milénia

Je sobota večer a ty vyrážaš na návštevu ku kamošovi Johnymu. Ďalší kamoš z vašej partie prinesie VHSku, na ktorej vystrája Pamela Anderson s Tommym Lee, aj keď ty v noci najčastejšie myslíš na Britney Spears. Pozeráš na telku prakticky len kvôli tomu, aby si mohol slintať pri reklame na Pepsi, kde to táto blond divožienka rozbieha v krátkom tope. 

A vôbec, Johnyho navštevuješ najradšej, pretože má v izbe vlastnú stereo súpravu, Playstation a nedávno mu rodičia kúpili aj Nintendo. A ty si len v duchu hovoríš, aký je ten život nespravodlivý, lebo ty si od vašich dostal k narodeninám len peniaze a Pogy. 

Návrat do budúcnosti. Opráš walkmana, plagát Britney Spears a plechovku Pepsi
Zdroj: Pepsi

Na svete existujú iba dve istoty, ktoré majú všetci tínedžeru bez ohľadu na letopočet. Problémy s akné a Pepsi, ktorá sprevádza ich lásky a trapasy posledných 125 rokov. 

Anketa:
Aké obdobie by si si vybral ty?
60. roky
70. roky
80. roky
prelom milénia
60. roky
21 %
189 Hlasov
70. roky
10 %
90 Hlasov
80. roky
22 %
196 Hlasov
prelom milénia
47 %
424 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia