Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2018, 14:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Lidl na Slovensku prestane do konca roku 2019 predávať plasty na jedno použitie

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Reťazec chce pristupovať k životnému prostrediu zodpovedne.

Pri prechádzke po slovenských supermarketoch musí človeku prísť ľúto, že využívame neuveriteľné množstvo plastov. Nielenže je všetko v plastoch zabalené, ale aj na každý druh ovocia si odtrhneme nové plastové vrecúško a napokon si kúpime aj plastovú tašku, aby sme si nákup odniesli domov.

Spoločnosť Lidl si však povedala, že to tak nenechá a bude zodpovednou značkou aj na našom trhu. Už dávnejšie sa zaviazala, že do roku 2025 zníži používanie plastov o 20 percent, a teraz prichádza s novým vynikajúcim záväzkom. Do konca roku 2019 zakáže po svojich 132 predajniach po Slovensku predaj plastov na jedno použitie.

Lidl na Slovensku prestane do konca roku 2019 predávať plasty na jedno použitie
Zdroj: Lidl

O rok a pol by si tam nenašiel plastové slamky, jednorazové poháre a šálky, taniere, príbory či tampóny s plastovou paličkou. Neznamená to, že podobné produkty v obchodoch Lidl nenájdeš. Plasty budú jednoducho nahradené alternatívnymi materiálmi, takže sa bude klásť ešte väčší dôraz na to, aby bol čo najväčší podiel výrobkov recyklovateľných.

Výrobky z plastov na jedno použitie by tak mali z pultov zmiznúť a my veríme, že podobnou cestou sa vydajú aj ďalšie slovenské reťazce. Vo svete sa plasty vo veľkom zakazujú a my by sme nemali zostávať pozadu.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Lidl bude momentálne dopredávať posledné zásoby plastových tašiek, ktoré potom nahradí ekologickejšími alternatívami na viac použití. Spoločnosť dokonca upravuje balenia svojich produktov tak, aby čoraz menej z nich obsahovalo plasty. Ovocie a zeleninu predávajú bez balenia a plasty odstraňujú aj pri oblečení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia