Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2018, 18:09
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Až tretina ľudí ľutuje spôsob, akým prišli o panenstvo. Partneri boli zvyčajne opití alebo na druhého príliš tlačili

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Prvý sex je dôležitým míľnikom a hromada ľudí nie je nadšená zo spôsobou, akým ho prekonala.

V živote zažijeme niekoľko skutočne pamätných míľnikov a príjemný prvý sex môžeme pokojne zaradiť k nim. Ako však naznačuje prieskum farmaceutickej spoločnosti Zava Med, poriadna hromada ľudí so svojím prvým sexom nie je spokojná, nad čím by sme sa rozhodne mali zamyslieť.

Farmaceutická spoločnosť vykonávala prieskum na vzorke 1 000 ľudí a ako vo výsledných papieroch publikujú, až 31 % ľudí nie je spokojných s ich prvým sexuálnym zážitkom s inou osobou. Ak by sme si všetko rozdelili demograficky, najmenej spokojné sú americké ženy. Až 45 % z nich nemá na svoj prvý sex dobré spomienky, zatiaľ čo najšťastnejší sú európski muži. S ich prvým sexom nebolo spokojných len 22 %.

Najväčším problémom prvého sexu je podľa ľudí partner. Nie však jeho výkon, no skôr chýbajúce citové spojenie a skrátka to, že sa navzájom nemilujú a nerozumejú si. Muži aj ženy navyše často druhých do sexu tlačia a s nátlakom uspokojujú svoje vlastné potreby, zatiaľ čo pre inú osobu nemusí ísť o príjemnú skúsenosť.

Až tretina ľudí ľutuje spôsob, akým prišli o panenstvo. Partneri boli zvyčajne opití alebo na druhého príliš tlačili
Zdroj: unsplash.com

Ako teda zo štúdie vyplýva, aj v dnešnej dobe hrá láska pri sexe stále významnú rolu. Ďalším dôležitým problémom bol alkohol, až štvrtina ľudí ľutujúcich sex nie je nadšená práve kvôli požitiu väčšieho množstva. Prieskum si podal aj sexuálne mýty, napríklad o kondómoch: Až podľa 70 % ľudí je zážitok necitlivejší, než očakávali. Podobné číslo ľudí navyše sklamane tvrdí, že očakávalo, že ich prvý sex bude fantastický – nie každý má tak veľké očakávania zo začiatku. Približne polovica ľudí si navyše myslí, že sa dĺžka pohlavného údu viaže na veľké dlane či iné časti tela, čo nie je pravda.

Späť
Zdieľať
Diskusia