Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2018, 10:54
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Mimozemskú civilizáciu vraj objavíme ešte za nášho života. Vedkyňa z hlavnej organizácie pre hľadanie mimozemšťanov je optimistická

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

Pomôckou má byť najmä vedecký pokrok.

Niektorí jedinci sú mimoriadne arogantní. Hromada ľudí totiž predpokladá, že sa okrem nás vo vesmíre nenachádzajú žiadne iné inteligentné organizmy. O singularite ľudskej rasy sú viacerí ľudia presvedčení z mnohých dôvodov, no samozrejme existujú aj iné teórie. Zvláštni ľudia predpokladajú, že NASA má mimozemšťanov uväznených v špeciálnych komorách a zatajuje to pred zvyškom sveta, iní si zasa myslia, že vo vesmíre skutočne nie sme sami.

Takých ľudí je naozaj mnoho a medzi nimi aj uznávaní vedci. Pridala sa aj predsedníčka organizácie Search for Extra-Terrestrial Intelligence, ktorú založila NASA, podľa magazínu Time patriaca do stovky najvplyvnejších ľudí na svete. Jill Tarter je presvedčená, že o mimozemšťanoch budeme počuť ešte v tomto storočí. V pozorovateľnom vesmíre sa nachádza 200 miliárd ďalších galaxií a Jill je presvedčená, že niekde inteligentný život stopercentne existuje.

Jej hlavným argumentom sú pritom skúsenosti z kariéry. Pokiaľ nás náhodou mimozemšťania nevyhľadajú sami, o čom Jill pochybuje, vydáme sa po nich pátrať my. Našou hlavnou pomôckou má byť pritom pokrok vo vede. Jill Tarter už dokonca aj predpripravila jasný plán. Ten spočíva v dvanástich strategicky rozmiestnených ložiskách na našej planéte, ktoré budú ukrývať hromady špeciálnych a pokročilých kamier s nevídanou technológiou, dohromady 96. Tie by mali bezpečne zachytiť akékoľvek vlnenie či teplo aj v extrémnej diaľke a podľa uznávanej vedkyne tak budeme vedieť prešpikovať obrovskú časť vesmíru.

Mimozemskú civilizáciu vraj objavíme ešte za nášho života. Vedkyňa z hlavnej organizácie pre hľadanie mimozemšťanov je optimistická
Zdroj: GroupET8 Aliens
Anketa:
Myslíš si, že do konca tvojho života budeme počuť o mimozemšťanoch?
Áno!
Nie.
Áno!
74 %
1324 Hlasov
Nie.
26 %
462 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia