Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2018, 12:19
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nasťa Kuzminová stále čaká na peniaze od zväzu. Prichádzajú aj upomienky za nevyplatené faktúry

ŠPORT ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský biatlonový zväz zatiaľ stále nedostal financie z Ministerstva školstva, ktorými mal uhradiť náklady na prípravu pred olympiádou.

Suverénne najúspešnejšia slovenská reprezentantka z posledných zimných olympijských hier je postavená pred vážny problém súvisiaci s finančnou situáciou. Kuzminová získala na uplynulých ZOH v Pjongčangu zlatú a dve strieborné medaily, no aj napriek tomu Slovenský biatlonový zväz zatiaľ nedostal financie z Ministerstva školstva, ktoré mali byť použité na vyplatenie nákladov súvisiacich s prípravou. 

Dohromady pritom ide až o 50-tisíc eur. Veľkú časť prostriedkov už musel zväz vyčleniť z iných zdrojov, no tie však stále nestačili a Kuzminovej tím sa topí v problémoch. V uplynulých dňoch zároveň prišla upomienka z hotela v talianskej Anterselve a každému je snáď jasné, že toto je len čerešnička na torte. 

K celej situácii sa vyjadril šéf biatlonistov, ktorý tvrdí, že toto nie je len problém jedného športu. S podobnými nástrahami sa musí vysporadúvať skoro každý top tím na Slovensku vrátane vodných slalomárov a dokonca aj Matej Tóth. Síce máme byť na koho hrdí, pohľad na realitu zabolí. Obzvlášť, keď vieme, že Nasťa našu krajinu ochotne reprezentuje aj práve teraz na Svetovom pohári. 

Nasťa Kuzminová stále čaká na peniaze od zväzu. Prichádzajú aj upomienky za nevyplatené faktúry
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia