Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2018, 13:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zomrel zakladateľ IKEA a najbohatší Európan. Majetok Ingvara Kamprada sa odhaduje na 30 miliárd eur

ZAUJÍMAVOSTI IKEA ŠVÉDSKO
Uložiť Uložené

Hlavný zakladateľ legendárneho obchodného reťazca nás opustil vo veku 91 rokov.

O bohatstve ľudí ako Jeff Bezos či Bill Gates počul celý svet, no títo páni dominujú predovšetkým americkému trhu. Aj na starom kontinente, teda v Európe, však máme niekoľko významných miliardárov a jedným z nich bol aj Ingvar Kamprad, ktorý nás pred niekoľkými hodinami opustil v úžasnom veku 91 rokov.

Významný je predovšetkým založením ikonického reťazca predajní s nábytkom IKEA, ktorá pôsobí aj na Slovensku. IKEA celkovo pôsobí už v tridsiatich krajinách, v nich má postavených už 350 domov.

Ingvar bol najbohatším obyvateľom Európy a jeho majetok sa odhaduje na približne 30 miliárd eur. Aj napriek tomu však žil zakladateľ legendárnej IKEA skromným životom. Začínal od nuly a ako informoval portál HNonline.sk, práve šetrnosť bola podľa neho receptom k bohatstvu. "Nemyslím si, že na sebe práve teraz nemám oblečené niečo, čo by som nebol kúpil na blšom trhu."


Domov
Zdieľať
Diskusia