Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2018, 13:55
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Herečky na čele s Reese Witherspoon či Jennifer Aniston sa rozhodli bojovať proti sexuálnemu obťažovaniu a založili hnutie Time's Up

FILMY A SERIÁLY SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE
Uložiť Uložené

Herečky, režisérky a scenáristky Hollywoodu spustili kampaň na boj proti sexuálnemu obťažovaniu. Na jeho čele stoja známe osobnosti, ako napríklad Jennifer Aniston, Reese Witherspoon či Eva Longoria.

Hnutie nesúce názov Time's Up (Čas vypršal) si dalo za svoj cieľ bojovať proti sexuálnemu obťažovaniu nielen v zábavnom priemysle, ale aj na iných pracoviskách naprieč USA. Pokiaľ by ste si však mysleli, že ide o iba o jednostrannú ochranu žien, mýlili by ste sa. Prostredníctvom tejto iniciatívy bol založený fond na právnu ochranu ako žien, tak aj mužov, ktorí nemajú dostatok finančných prostriedkov na to, aby sa vedeli samostatne brániť. Do daného fondu sa do dnešného dňa nazbieralo už približne 13 miliónov dolárov

Medzi známe prispievateľky patrí napríklad oscarová Meryl Streep, speváčka Talyor Swift či herečka Viola Davis. Primárnym cieľom hnutia je dosiahnutie takzvanej "rodovej rovnosti" na pracovisku. K tomuto pojmu organizátorky počítajú aj rovnaké mzdy, rovnaké príležitosti na riadenie podnikov či snahu o presadenie zákona, podľa ktorého má firmu v prípade tolerovania obťažovania na pracovisku čakať zatiaľ bližšie neurčený trest. 

Domov
Zdieľať
Diskusia