Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2017, 3:30
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Legendárne G-čko narastie a ponúkne podstatne väčší luxus a pohodlie. Dôkazom sú prvé oficiálne fotky!

TECH MERCEDES-BENZ TRIEDA G
Uložiť Uložené

Po takmer 40 rokoch sa dočkáme "nového" off-roadu od Mercedesu.

Po poodhalení novej triedy A a následnom oficiálnom predstavení tretej generácie CLS-ka nám Mercedes-Benz v závere roka predsa len servíruje ešte jednu novinku. Tou nie je nič iné ako dlho-očakávané G-čko v novom podaní, i keď aj tentokrát sme svedkami zatiaľ len odhalenia vnútrajška. Ten je však v prípade novej generácie azda tým najdôležitejším, keďže exteriér sa na pohľad zmení len v detailoch a naďalej si zachová svoj charakteristický a jedinečný dizajn. Ako ukazujú prvé oficiálne fotografie, interiér novej triedy G bude podstatne modernejší, luxusnejší a očividne aj pohodlnejší. Ako nás automobilka nedávno informovala, po novom už všetky nové modely stuttgartskej značky budú vybavené digitálnym panelom, ktorý bude charakteristickou črtou automobilky.

V tomto prípade bude dvojica 12,3” obrazoviek k dispozícii za príplatok, palubná doska je však tomu už v základe prispôsobená. Následne si môžeme všimnúť nový stredový panel, ktorý dostal moderné turbínové výduchy rovnako typické pre najnovšie modely s hviezdou v znaku (spoznali sme ich v triede E kupé/kabrio). Volant G-čko zdedí z ostatných modelov a inak tomu nebude ani v prípade združeného ovládača infotainmentu či panelu s ovládaním klimatizácie. Naopak, úplne nový dizajn badať vo výplni dverí. Kompetentní pritom uvádzajú, že novinka bude citeľne priestrannejšia v každom smere - plus 15 centimetrov pre zadných cestujúcich, zatiaľ čo do šírky vnútrajšok narastie o 3,8 cm pre ramená a 6,8 centimetrov v oblasti lakťov. Aj napriek moderným detailom si však legendárna trieda G naďalej ponechá viaceré typické prvky výbavy, o čom svedčí aj povestná rúčka pred spolujazdcom. Viac informácií teraz nevieme, jasné však je, že do jarného autosalónu v Detroite sa nám G-čko predstaví už určite v plnom znení.

Domov
Zdieľať
Diskusia