Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2017, 12:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Obrovská tarantula nemala pri stretnutí s krvilačnou osou žiadnu šancu. Pavúk napriek veľkostnej prevahe rýchlo podľahol nebezpečnému hmyzu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Súboj na život a na smrť mal dopredu jasného víťaza.

Na veľkosti často skutočne nezáleží a najlepšie je to viditeľné v divokej prírode, kde nemá ľudská ruka žiadny výraznejší dosah. Rodine na výlete v arizonskej púšti sa podarilo natočiť súboj na život a na smrť, ktorý bol už od začiatku nespravodlivý, aj keď by to pre oko laika vyzeralo presne naopak. Stretli sa v ňom nebezpečná osa s názvom tarantula hawk a veľká tarantula, pričom tarantula mala síce vizuálnu prevahu, ale nedokázala sa popasovať s jedom, ktorý do nej osa vypustila. Súboj o holé prežitie si všimli deti rodičov Karena a Matthewa, po čom otec okamžite vytiahol kameru a všetko aj s komentárom postupne natočil.

Tarantula dostala prvú dávku jedu hneď pri prvom stretnutí a aj keď dlhšiu dobu vyzerala, že ho nakoniec rozchodí, osa presne vedela, kedy sa má vrátiť k oslabenému zvieraťu a nadobro ho doraziť. Napriek veľkostnej nevýhode teda osa zvládla súboj s tarantulou na výbornú a na pozore sa pred ňou musia mať aj ľudia, pretože vraždiť síce nevraždí, ale má jedno z najbolestivejších uštipnutí na svete a následky u človeka trvajú pokojne aj desiatky hodín.  

Domov
Zdieľať
Diskusia