Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2017, 14:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

ZARA má problém. V oblečení sa objavili prišité odkazy od pracovníkov, ktorí za výrobu módnych kúskov nedostávajú zaplatené

MÓDA ZARA
Uložiť Uložené

Značka rýchlej módy musí situáciu rýchlo vyriešiť.

Jeden z najpopulárnejších predajcov rýchlej módy ZARA sa opäť raz dostal do nepríjemnej situácie, na ktorú museli dokonca upozorniť samotní zákazníci. Ľudia nakupujúci oblečenie v tureckej vetve značky si vo svojich kúskov začali postupne nachádzať prišité odkazy od pracovníkov, ktorí samotné oblečenie vyrábajú, čím chceli zrejme vytvoriť verejný tlak na vedenie spoločnosti, ktorá už dlhší čas s biednou situáciou nič nerobí. Približne 140 zamestnancov vo fabrike Bravo Tekstil údajne prišlo o prácu ešte minulý rok, keď sa majiteľ továrne vyrábajúcej oblečenie aj pre značky Next a Mango záhadne stratil a zamestnanci zostali bez akéhokoľvek vysvetlenia a najmä finančného odškodnenia.

Momentálne čakajú na zabudnuté výplaty a zvolili práve cestu prišívania odkazov do oblečenia, aby sa o ich situácii dozvedeli médiá a prinútili značky konať. Jeden zo zákazníkov si v oblečení našiel lístok so slovami „Vyrobil som tento kúsok oblečenia, ktorý si ideš kúpiť, ale nedostal som za to zaplatené,“ a tak sa správa onedlho objavila na sociálnych sieťach a ZARA bola oslovená viacerými médiami, po čom už nemohla mlčať a vydala vyjadrenie, že usilovne s partnermi pracujú na založení špeciálneho fondu, ktorý sa postará o nevyplatené mzdy zamestnancov.  

Odporúčané
Originálne neoriginálna alebo ako Zara legálne napodobňuje luxusné značky (Reportáž) Originálne neoriginálna alebo ako Zara legálne napodobňuje luxusné značky (Reportáž) 18. novembra 2021, 14:30


Domov
Zdieľať
Diskusia