Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 18:03
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Triggerfinger sa po dvoch rokoch vracajú na Slovensko! V Bratislave predstavia nový album

HUDBA
Uložiť Uložené

Belgičania si vyslúžili pred dvoma rokmi na Grape festivale ovácie. Tento rok sú tu zas, dokonca aj s novým albumom.

Triggerfinger vydali koncom tohto augusta nový album s názvom Colossus. V rámci koncertnej šnúry ku najnovšej štúdiovke sa zastavia aj v Bratislave. A to zásluhou nikoho iného, než Grape festivalu.

Práve na Grape v Piešťanoch totiž v roku 2015 odohrali Triggerfinger koncert, ktorým potešili nejedného fanúšika. O zhruba dva roky na to si najnovšia, v poradí už šiesta štúdiovka s názvom Colossus vyžiadala svoju koncertnú zastávku v bratislavskom MMC. Prirodzene sa môžeme sa tešiť aj na nádielku nových záležitostí. Triggerfinger sú trojica pánov z Antverp - konkrétne je to Ruben Block (spev a gitara), Paul Van Bryustegem (basa) a Mario Goossens (bicie). Od svojho založenia v roku 1998 sa úspešne etablovali na rockovej scéne nie len v Európe, ale aj v Spojených štátoch amerických či Kanade. Rok 2012 sa pre nich niesol v znamení úspechu, kedy zažiarili so coververziou skladby I Follow Rivers. Tú môžeš dôverne poznať od švédskej speváčky Lykke Li.

Hit sa dostal na prvé priečky hudobných rebríčkov v domácom Belgicku, ako aj v Holandsku a Rakúsku. V tom istom roku trio získalo hneď štyri ocenenia v domácich Music Industry Awards (skupina roka, skladba roka, alternatívna skupina roka a najlepší live act). V rokoch 2013 a 2014 boli dokonca predskokanmi na turné slávnych The Rolling Stones. Aktuálne turné k albumu Colossus zahŕňa vyše 40 koncertov v 15 európskych krajinách a na Slovensku sa nám predstavia už budúci štvrtok, 9. novembra v bratislavskom MMC. Aj keď od tohtoročného Grejpu uplynuli čoskoro už tri mesiace, môžeš sa tešiť na skvelú "afterku" v podobe koncertu. Supportovať budú glam-rockoví The Drain z Česka.

Vstupenky na koncert z produkcie festivalu Grape sú dostupné cez webstránku www.grapefestival.sk/shop a v sieti Ticketportal. Vidíme sa v MMCčku!

Domov
Zdieľať
Diskusia