Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2017, 21:36
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Má len 15, no robil rozhovory s GoGom, Sajfom či Adelou Banášovou. Max Mencl na YouTube prerazil vďaka kvalitnému obsahu (Rozhovor)

ZAUJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložiť Uložené

Pätnásťročný tvorca, ktorého by ste rozhodne mali poznať.

Ak sa naozaj chce, známym a aktívnym môže byť každý mladý človek. Fantastickým príkladom tohto tvrdenia je len pätnásťročný Max Mencl, ktorý si, aj napriek nie až tak vysokému veku, dokázal vybudovať vlastné meno na internete, a to pomocou origiálnych rozhovorov, do ktorých dostal osobnosti, ako Gogo, Viktor Vincze či Veronika Ostrihoňová. Sám si videá rieši či režíruje a tvrdí, že každý začínal od nuly, no s poriadnym kusom snahy dokáže preraziť. Ak sa ti jeho tvorba zapáči, určite ho sleduj na jeho YouTube, Facebooku či Instagrame.

Má len 15, no robil rozhovory s GoGom, Sajfom či Adelou Banášovou. Max Mencl na YouTube prerazil vďaka kvalitnému obsahu (Rozhovor)
Zdroj: Max Mencl

Aj napriek tomu, že ťa pozná mnoho známych osobností, pre bežných Slovákov si menej známe meno. Kto je to Max Mencl?

V skratke, robím obsah na YouTube, no iný, než mnohí ostatní. Mám 15 rokov a všetko robím len preto, že ma to baví. Tvorím predovšetkým rozhovory s mediálne známymi ľuďmi - youtuberi, herci a iné celebrity. V mojich videách sa už ocitli napríklad GoGo, Sajfa či Viktor Vincze.

Slovenská YouTube scéna nie je práve rozmanitá, no práve ty ideš proti prúdu.

Áno. Priznám sa, že keď som bol mladší, tak aj ja som začínal s dnes nudným Minecraftom. Rovnako aj s dennými vlogmi. To ma však omrzelo, ľudí už podobné veci neveľmi zaujímajú. Popritom som sa stihol venovať svojmu webovému projektu, naň som dával rozhovory so známymi osobnosťami. Prvý bol s Adelou Banášovou. Dnes som však už i na YouTube a snažím sa z toho robiť veľkú vec a naozaj ma to baví.

Myslíš si, že tvoj obsah je lepší než ten zvyčajný?

To nemôžem povedať, je to na ľuďoch. Nech to posúdia oni zhliadnutiami, lajkmi či úprimnými názormi v komentároch. Nebudem sa nad nikým vyvyšovať.

Určite ti to hovorí každý. Ale máš len pätnásť. Ľudia nie sú zvyknutí na takúto aktivitu v tomto veku.

Áno. Hovorí mi to veľa ľudí. Všetko sa však snažím stíhať, robiť si sám a myslím aj na budúcnosť. Mám len pätnásť, no takmer všetko si robím sám. Rozhovory riešim ja. Takisto samotné video, scény, scenár, všetko. Jediné, čo mi rieši niekto iný, je natáčanie záberov, niekedy strih, a samotné drahé vybavenie, o to sa stará kamarát. Aj napriek tomu to je všetko zábava, nie práca.

Ako sa dostávaš k ľuďom?

Prvá bola teda Adela Banášová. Už dlho som mal v hlave víziu, že chcem robiť niečo podobné, no nemal som žiadnu relevantnú minulosť, mal som trinásť rokov, a tak som jednoducho nevedel nikoho zohnať. Priznám sa, že mi pomohla mamka, ktorá ma dostala k Adele. Takto som s ňou získal rozhovor a mal som aspoň nejaké portfólio.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Špecifický prípad bol však GoGo. Po rozhovore s ním som naozaj túžil a dúfam som, že sa k nemu dostanem, no ako inak začať než napísať. Daniel mi napísal hneď na ďalší deň a vyjadril sa, že odmietol televízie a rôzne natáčania, no bude poctený, keď sa bude môcť objaviť na mojom YouTube kanáli. 

Má len 15, no robil rozhovory s GoGom, Sajfom či Adelou Banášovou. Max Mencl na YouTube prerazil vďaka kvalitnému obsahu (Rozhovor)
Zdroj: Max Mencl

Máš nejaký vytýčený cieľ, človeka, ktorého by si chcel získať do rozhovoru?

Momentálne je to Kazma (ak toto čítaš, napíš mi, prosím). Robí videá ako nikto iný a je za nimi obrovské množstvo práce. Časom by som sa chcel dostať aj do zahraničia, no to sú už priveľké sny. V kútiku duše dúfam, že sa raz v živote dostanem k dvom ľuďom, k Jamesovi Cordenovi a Ellen DeGeneres, no šance na to sú naozaj malé. Verím však, že sa mi to raz podarí a pokúsim sa preto spraviť čokoľvek.

Poznajú ľudia tvoje meno?

Už viackrát sa mi to stalo. Nie som žiadny GoGo, no keď som menil školu, mnoho ľudí ma v tej novej poznalo. Navštívil som i deň otvorených dverí v jednej televízii a ľudia sa so mnou chceli fotiť. Rozhodne sa nepovažujem za žiadnu celebritu, no ak niekto videl nejaké video, zrejme si ma zapamätá.


Mávaš na svoju prácu negatívne reakcie?

Asi len jeden typ, no tých je naozaj plno. Ľudia jednoducho neveria tomu, že si všetko riešim sám. Tvrdia, že som len nastrčená bábka, že pracujem pre iných, no to nie je pravda. Som normálny chalan, mám bežné záľuby, no zároveň sa snažím myslím na budúcnosť. Vždy som sa chcel ocitnúť v televízii či v rádiu, a toto je skvelý spôsob, ako začať.

Súperíš s konkurenciou?

Áno, no mám trošku náskok. Nemal by som problém s človekom, ktorý tvorí podobný obsah, no vadí mi, keď mi niekto napíše, že vidí úspech na mojom kanále a chce robiť presne to isté. Začne sa pýtať na rady, tipy a to, čo funguje. To nechcem podporovať a jednoducho im neodpisujem. Snažím sa sústrediť predovšetkým na vlastné výsledky a to odporúčam každému.

Má len 15, no robil rozhovory s GoGom, Sajfom či Adelou Banášovou. Max Mencl na YouTube prerazil vďaka kvalitnému obsahu (Rozhovor)
Zdroj: Max Mencl
Domov
Zdieľať
Diskusia