Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2017, 12:37
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Necelé 4 milióny eur vďaka jednému singlu? Lil Uzi Vert vďaka XO Tour Llif3 poriadne namastil vrecká svojmu vydavateľstvu

HUDBA LIL UZI VERT
Uložiť Uložené

Takto sa robí biznis.

Raper, ktorý si svojím vzhľadom, štýlom obliekania a v neposlednom rade hudbou postupne získava čoraz väčšiu pozornosť naprieč celým svetom. Pseudonym Malé vertikálne uzi Lil Uzi Vert je s určitosťou už dobre známy veľkej časti našich čitateľov, ktorí pozorne sledujú hudobnú scénu za veľkou mlákou. Momentálne ide totiž o jedného z najvyhajpovanejších interpretov v rámci hip-hopu, ktorý dobre vie, čo chcú mladí ľudia počúvať.

23-ročný rodák z Filadelfie na titulnej snímke z marca 2015 ani len netušil, že počet 100 dolárových bankoviek v jeho rukách je oproti tomu, čo ho čaká o dva roky neskôr, zanedbateľný. Za singel XO Tour Llif3, nachádzajúci sa na Uziho debutovom albume Luv Is Rage 2, zinkasoval priblížne 3,8 milióna eur. Teda nie až tak úplne, keďže majoritný podiel pribudol na bankové konto vydavateľstva Atlantic Records. Extravagantný hudobník sa však dnes určite nemôže sťažovať na nedostatok financií na vlastnom účte.

Z hitu na Soundcloude až na 7. miesto v rebríčku Billboard Hot 100 si to namierilo dielo mapujúce problémy s expriateľkou či zneužívanie návykových látok. Zaujímavosťou je, že v deň, kedy neskoro v noci Uzi zavesil viacero nevydaných skladieb na SC, vrátane XO Tour Llif3, stratil počas koncertu v Ženeve dva mobilné telefóny obsahujúce kópie. Všetci dobre vieme, z akého dôvodu... Mimochodom, aktuálne má daná skladba na streamovacích službách už vyše 1,3 miliardy vypočutí a videoklip publikovaný len pred priblížne 2 týždňami necelých 19 miliónov vzhliadnutí. Ten si môžete pozrieť taktiež nižšie a prezradiť nám, či sa vám práca Virgila Abloha a tímu Off-White páčila. 

"You alright
I'm alright
I'm quite alright
And my money's right, yeah"

Domov
Zdieľať
Diskusia