Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2017, 17:15
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Postavila sa modelingovým stereotypom a porazila ich. Melanie trpí vzácnou genetickou poruchou, ale práve kvôli nej sa stala úspešnou modelkou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Jedna z najodvážnejších žien v modelingu.

Modeling bol pred niekoľkými desiatkami rokov uzatvorenou partiou, kam sa obyčajní ľudia dostávali len veľmi ťažko. Dnes vďaka sociálnym sieťam a internetu nie je problém pre mladú ženu či muža získať profesionálny modelingový kontrakt a v priebehu niekoľkých rokov sa vyšplhať na samotný vrchol pomyselného modelingové rebríčka. Melanie Gaydos nedávno oslávila 28 rokov a aj keď jej život nebol doteraz jednoduchý, ona sa nevzdala a postupne si užívala plody svojej práce.

Melanie už od narodenia trpí genetickou poruchou zvanou ectodermal dysplasia, čo v praxi znamená, že sa jej zuby, nechty či kosti nevyvíjali tak, ako u bežného zdravého človeka. Jej pokožka je kvôli tomu výrazne bledšia, na hlave by si jej zase nenašiel žiadne vlasy a podobných menších či väčších zdravotných komplikácií má Melanie ešte oveľa viac, ale snaží sa ich nedávať najavo. Už pred štyrmi rokmi sa totiž rozhodla zbúrať modelingové stereotypy a aj v súčasnosti sa jej to stále darí, pretože tisícky fanúšikov oceňujú to, ako zmenila svoju nevýhodu na prednosť a inšpiruje ľudí po celom svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia