Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2017, 19:53
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Výrobu adidas NMD v 3D tlačiarni môžeš vidieť na vlastné oči už tento štvrtok v Bratislave

MÓDA FOOTSHOP
Uložiť Uložené

Budúcnosť tenisiek je tu a adidas to s prelomovými technológiami myslí naozaj vážne

Keď sme ešte pred rokom písali o tom, že tenisky adidas by v budúcnosti mali vyrábať roboty a že brand s tromi pruhmi testuje aj podrážky vyrobené v 3D tlačiarni, väčšina z nás to považovala za hudbu vzdialenej budúcnosti. Na rozdiel od konkurenčných značiek, ktoré sa zameriavajú stále prevažne na nostalgiu sa však adidasu podarilo naplniť svoje futuristické vízie doslova rýchlosťou svetla a po planéte Zem tak už dokonca pobehuje prvých 300 párov tenisiek Futurecraft 4D, ktoré majú podrážku vyrobenú na princípe digitálnej syntézy svetla. Tá v princípe funguje tak, že vďaka digitálnej projekcii svetla cez špeciálnu optiku sa z programovateľnej živice vyrobí trvanlivý materiál a ten tvorí celú podrážku spomínaných tenisiek. adidas je tak doslova priekopníkom v používaní podobných materiálov na teniskách a skôr, než sa do predaja dostanú aj podobné technologické vychytávky, bežnou praxou by sa mali stať podrážky z 3D tlačiarne.

S tými sa podarilo v minulom roku urobiť adidasu pomerne veľký rozruch a model adidas 3D Runner, ktorý vychádza zo základu tenisiek Ultra Boost a do predaja sa dostal ešte v decembri 2016 tak predurčil tempo na celý nasledujúci rok. Z extrémne limitovaných releasov by sa postupom času mala stať bežná prax a Footshop je opäť jedným z prvých predajcov, ktorému sa podobné technológie dostanú do rúk. Už tento štvrtok tak budeš môcť na vlastné oči vidieť proces tvorby tenisiek adidas NMD v 3D tlačiarni a zároveň si skúsiť niečo podobné aj vďaka 3D perám alebo ostať verný tradičným formám tvorby a pridať svoj podpis fixkou na pouličné plátno pred predajňou. Ak ťa teda zaujíma to, ako sa budú vyrábať tenisky novej generácie, určite si vo štvrtok nájdi čas a zastav sa do bratislavskej predajne Footshopu. Továrne budúcnosti pod taktovkou adidasu, ktoré dokážu na počkanie vyrobiť niektoré zo spomínaných modelov by sa mali v zahraničí stavať už v blízkej dobe a vďaka tomuto projektu ti tak Footshop aspoň v menšom merítku priblíži svet zajtrajška (tlačiť sa bude iba prototyp jednej siluety NMD). O hudobný sprievod celej akcie sa postará Ego a Jofre a tešiť sa môžeš samozrejme ako vždy aj na stánky s občerstvením, ktoré tentokrát zabezpečí Jacob Cafe/Jacob Bistro.

adidas 3D Runner

Výrobu adidas NMD v 3D tlačiarni môžeš vidieť na vlastné oči už tento štvrtok v Bratislave
Zdroj: Stadium Goods

adidas Futurecraft 4D

Výrobu adidas NMD v 3D tlačiarni môžeš vidieť na vlastné oči už tento štvrtok v Bratislave
Zdroj: Hitech-Gadget.com

 

adidas NMD vo Footshope - 27. apríl

Výrobu adidas NMD v 3D tlačiarni môžeš vidieť na vlastné oči už tento štvrtok v Bratislave

Domov
Zdieľať
Diskusia