Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2017, 19:25
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Call of Duty: WWII vyrozpráva príbeh oddaných priateľov zmietaných ničivou 2. svetovou vojnou. Odhaľuje to epický akčný trailer

TECH
Uložiť Uložené

Až príliš dlho sme v rukách nedržali Tomíka.

Keď sa povie druhá svetová vojna v hernom svete, ako prvé mi okrem samotných titulov napadne obľúbený Thompson, obľúbená zbraň neslávne známa hlavne z obdobia americkej prohibície, ktorá sa ujala aj v rukách amerických vojakov, či už v Európe, Afrike alebo Pacifiku. Od poslednej hry zasadenej do druhej svetovej vojny uplynulo už množstvo času. Mali sme tu síce Verdun z prvej svetovej a nejaké ďalšie menšie pokusy, ani zďaleka však nešlo o tak zábavnú singleplayerovú strieľačku než v prípade klasických Medal of Honor či Call of Duty dielov. A hoci som bol vždy väčším fanúšikom Medal of Honor (radím sa k menšine, ktorí majú pred Allied Assault práve Pacific Assault), nemôžem ani raz spochybniť kvality série Call of Duty. Teda až do piateho dielu s názvom World at War. Všetci dobre vieme, čo nasledovalo potom, či už sa bavíme o MoH, Battlefielde alebo CoD. 



Hráči však už pekných pár rokov kričia po hre z obdobia druhej svetovej vojny. Sčasti im to splnilo švédske štúdio DICE pracujúce pod EA, ktoré minulý rok vydalo nesmierne kvalitný Battlefield 1 (naša recenzia tu). Nakoniec, hráči chceli v prvom rade návrat do minulosti, a ten sa aj konal. Zatiaľ čo Medal of Honor a Brothers in Arms stále driemu a Battlefield 1 dostáva postupne všetky potrebné expanzie, Activision sa chystá na vydanie pravdepodobne najpredávanejšej FPS akcie tohto roka. Ťažko povedať, či Call of Duty: WWII prekoná predaje a recenzie konkurenčného diela od DICE, rozhodovať budú aj trailery, gameplay videá a poskytnuté informácie. 

Ja osobne dúfam v aspoň 10-hodinovú veľkolepú kampaň s partiou bratov v zbrani, na ktorú čakáme už slušných pár rokov. Kecy o tom, že druhá svetová je vyčerpaná si nechajte, najväčšie FPS vojnové série sa stále ani len nedotkli mnohých významných udalostí a stretov, ktoré môžu v hre pôsobiť neuveriteľne. Titul vyvíja Sledgehammer Games. Tí sú zodpovední za Modern Warfare 3 (spolupracovali na ňom ešte s Infinity Ward) a taktiež Advanced Warfare. Activision okrem iného vlastní 3 štúdiá, ktoré pre nich každoročne vydávajú jedno Call of Duty. V 3-ročnom cykle sa striedajú Treyarch (Call of Duty 3, World at War, trilógia Black Ops), už spomínané Sledgehammer Games a Infinity Ward, ktoré sa postaralo o všetky zvyšné diely vrátane tých najúspešnejších (1, 2, Modern Warfare...).

Call of Duty: WWII vyrozpráva príbeh oddaných priateľov zmietaných ničivou 2.  svetovou vojnou. Odhaľuje to epický akčný trailer
Zdroj: Activision

Budúci rok nás teda ohúri Treyarch. Celkom ma mrzí, že druhá svetová pripadla práve Sledgehammeru, ale budeme dúfať, že majú dostatočne veľa talentu a skúseností na to, aby vytvorili kvalitný titul. Týmto odsekom som chcel poukázať aj na to, že Activision nekopíruje DICE. WWII je vo vývoji už minimálne dva-tri roky, takže nejde o priamu reakciu na BF 1. 

V ňom sa okrem iného pozrieme aj na Deň D, a teda vylodenie v Normandii. Titul má už teraz hodnotenie PEGI 18, takže sa môžeme tešiť na krvavú vojnovú atmosféru so všetkým, čo k tomu patrí. Okrem klasického singleplayeru nás čaká aj multiplayer a sľúbený je aj coop, aj keď zatiaľ nevieme, čo presne od neho môžeme očakávať. Vývojári sa na hru pripravovali vyše 2 rokov. Cestovali po všetkých významných miestach, kde sa stretli armády, učili sa o vozidlách, zbraniach, vojenských taktikách, navštevovali múzeá a pracovali s historikmi. Z tejto stránky by mala byť hra kvalitne pokrytá. Jednu z postáv si zahral herec Josh Duhamel (Transformers). 

Trochu mi je ľúto Star Wars Battlefront, ktoré vychádza len pár dní po CoD: WWII, ale ide o dosť odlišné žánre, takže si navzájom snáď až tak vadiť nebudú. V každom prípade, najnovšie Call of Duty vychádza 3. novembra pre PC, Xbox One a PS4 (pripočítajte si k tomu PS4 Pro a možné Scorpio). Ešte predtým nás čaká multiplayerová beta, bude však uzavretá. Kľúče sa budú zrejme rozdávať za predobjednávky.


Ak sa vynorí viac zaujímavých informácií, pripravíme si pre vás ďalší článok

Anketa:
Aký postoj zachováte voči Call of Duty po dnešnom plnom oznámení?
Predobjednávam/mám predobjednané
Počkám si na ďalšie trailery a informácie, prípadne recenzie
Nezaujalo ma to
Predobjednávam/mám predobjednané
23 %
177 Hlasov
Počkám si na ďalšie trailery a informácie, prípadne recenzie
68 %
521 Hlasov
Nezaujalo ma to
9 %
69 Hlasov
Späť
Zdieľať
Diskusia