Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2017, 12:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Takmer 70 percent mladých ľudí sa vyhýba osobnému stretnutiu, pretože sa radšej rozprávajú cez internet

TECH
Uložiť Uložené

Doba sa mení a my s ňou.

Či už hovoríme o inteligentných mobilných telefónoch, tabletoch alebo takých laptopoch, každé jedno vymenované mobilné zariadenie má prsty v tom, že pomaličky, ale isto prestávame chodiť medzi ľudí. A ako nepriestrelný dôkaz tu máme celkom zaujímavý prieskum, podľa ktorého okolo 68 percent mladých preferuje online konverzáciu pred skutočným stretnutím, napríklad v kaviarni. A pokiaľ niekoho zaujíma aj množstvo opýtaných, tak ich počet dosiahol 2 000, pričom ani jeden z nich nebol mladší ako 18 rokov. 

Prieskum, za ktorým stojí Don Pablo Coffee, sa zameriaval na ľudí narodených v období trvajúcom od roku 1980 až do roku 2000, čiže takzvaná generácia Y, a jeho cieľ spočíval v zistení špecifických preferencií. No a vďaka čerstvým výsledkom môžeme teraz povedať, že hlavným dôvodom, prečo uprednostňujú chat prostredníctvom pripojenia k internetu, je lepší komfort či dokonca vyššie sebavedomie, pretože sa tej druhej osobe fyzicky neukazujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia