Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2017 o 17:40
Čas čítania 0:00
Martin M.

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hlavne sa nesnaž byť za každú cenu vtipný. To ostatné sa odpúšťa.

Skupinové chaty (nie tie v horách) sú dnes úplne bežnou záležitosťou a minimálne v jednom si zrejme aj ty sám. Či už ide o skupinu kamarátov, tímových spoluhráčov alebo spolužiakov, možnosti tvorby skupinových chatov sú neobmedzené. Tak ako aj v reálnom živote, niektoré osoby sa správajú v spoločnosti viacerých ľudí inak, ako keď s nimi vedieš iba súkromnú debatu. Poďme sa spolu pozrieť na to, na aké typy ľudí možno najčastejšie natrafiť v skupinových chatoch. Našiel si v nich niektorých kamarátov alebo dokonca sám seba?

1. Organizátor

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta
Zdroj: PLANIT

Táto osoba chce mať všetko naplánované na minúty presne a nielen to. Okrem toho, že každé stretnutie má svoj čas a miesto, organizátor sa vždy snaží zapojiť aj nezainteresovaných a neustále každého bombarduje správami, aby sa daná osoba k nejakému stretnutiu, výletu či akcii pridala. Pokiaľ nastanú neočakávané udalosti, organizátor začína okamžite nové plánovanie.

2. Diplomat

Nájdeš ho v mnohých skupinách. Jeho úlohou je upokojiť temperamentnejšie osoby alebo jednoducho hasiť oheň. Či už sa háda celá skupina alebo len dve osoby, rád sa podieľa na tom, aby elegantne vyriešil hádku, čo mu dodáva pocit spokojnosti. Diplomatov má každý rád, no zároveň môžu byť niekedy otravní, pretože strkajú nos naozaj všade.

3. Lepidlo

Niektoré skupinové chaty sa časom rozpadnú, iné pretrvávajú. Čím to bude? Možno v tom má prsty práve osoba, ktorá je doslova lepidlom celej skupiny. Táto osoba sa neustále zaujíma o ostatných, oživuje konverzáciu, vytvára nové skupiny a dáva dokopy ľudí, ktorí sa predtým nikdy nevideli. Okrem toho veľmi rýchlo reaguje na správy, posiela zábavné obrázky a niekedy aj nezmyselné odkazy či príbehy, len aby udržal konverzáciu nažive.

4. Prikyvovač (yes-man)

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta
Zdroj: VODzilla.co

Kdekoľvek sa rozhodnete ako skupina ísť, čokoľvek si naplánujete, prikyvovač sa vždy ochotne pridá a neskrýva pritom svoj elán. Ak už máš chuť niekam vyraziť ty sám, no nikto iný nezdieľa tvoj nápad, prikyvovačovi sa môžeš kedykoľvek ozvať, a to aj na poslednú chvíľu. Väčšinou ide o nezadaného chalana/dievča, takže pokiaľ si takéhoto kamaráta/kamarátku nevieš vynahradiť, určite ťa nepoteší deň, kedy sa objaví zaľúbený aj s nejakou svojou polovičkou.

5. Buľo

Inými slovami tiež akýsi posmievač, ktorý si z každého rád robí srandu a každého sa snaží “odpálkovať” svojimi na oko vtipnými hláškami. Áno, niekedy mu to naozaj ide, no takáto osoba (vo väčšine ide o chalana) to naozaj preháňa a častokrát vyvolá zbytočnú hádku. To, že musí byť v centre pozornosti, snáď netreba zdôrazňovať.

6. Duch

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta
Zdroj: Hoodie

Možno sa ti zdá, že takú osobu ani len nepoznáš, no v tom je ten vtip. Prítomnosť ducha si v skupinovej konverzácii ani len nevšimneš. Prečíta si správy, no svoj názor si necháva pre seba a k vtipnému obrázku nepošle ani len toho smajlíka. Väčšinou ide o introvertnú osobu, ktorá jednoducho nemá potrebu ku všetkému sa vyjadrovať a odpovede sa od takejto osoby dočkáš iba ak ide o nevyhnutnú záležitosť.

7. Zabávač

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta
Zdroj: videezy

K zabávačovi toho netreba veľa povedať, pretože ho spoznáš veľmi jednoducho. Zabávač sa príliš nezaujíma o obsah skupinovej konverzácie, aj keď niekedy ju môže osviežiť vtipnými hláškami, no oveľa častejšie sa od neho dočkáš zdieľaných meme obrázkov, vtipných gifiek alebo odkazov na videá, ktoré pobavia naozaj každého. Alebo si to aspoň myslí on.

8. Motivátor

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta
Zdroj: Natural Health

Máš problém alebo nebodaj depresiu a zveril si sa s ním do skupinového chatu? V tom prípade si práve zahral na strunu motivátorovi, ktorý sa ti ochotne začne venovať. Nič nie je problém a všetky prekážky sa dajú prekonať. Po každej búrke predsa výjde slnko. Keď si povieš už na začiatku, že to nedáš, tak nemá ani zmysel začínať… pokračovať by sa dalo do nekonečna. Frázy, ktoré by ti mali navrátiť sebavedomie, sú len čerešničkou na torte, no ak ti začne zdieľať aj rôzne obrázky či videá, natrafil si na prípad nefalšovaného motivátora. To, či máš náladu počúvať tieto častokrát nič-nehovoriace drísty, už nechám na teba.

9. Nezaujatý účastník

Do diskusie sa ani len poriadne nezapojí, nápady ignoruje, no na vtipné obrázky alebo videá napíše aspoň toho smejúceho sa smajlíka. Občas pošle nejakú krátku správu, no oveľa častejšie iba odpovedá na konverzáciu, aj to len jednoslovne v štýle “haha”, “ok”, “neviem”. 

10. Mudrlant

Všetko vie, všade bol. Na každú jednu vec má názor, čo je síce pekné, no jeho neustála potreba ho všetkým prezentovať už taká príjemná nie je. Nedaj bože v niečom nemáš pravdu. Mudrlant ti to dá pekne vyžrať a hádka s ním je prakticky nemožná, pretože vždy bude mať posledné slovo. Aj úplná hlúposť môže prerásť v debatu, ktorá sa zakončí nadávkami a hádkou medzi zúčastnenými osobami.

11. Sarkastický kráľ

Poznáš rôzne typy ľudí v skupinových chatoch? Nájdi v nich sám seba alebo svojho kamaráta
Zdroj: load-tv

Sarkazmus môže byť dvojsečnou zbraňou. Niektorým tento štýl humoru príliš nevonia, iní sa snažia byť za každú cenu vtipní, aj keď im to s tými naučenými frázami zo seriálov príliš nejde, no niektorí majú sarkazmus jednoducho v krvi. Žiaľ pre nich, konverzácie na internete nám nedovoľujú prejaviť svoje emócie (tie žlté obludy nie sú prejavom emócii) a tak je sarkastický humor na nete častokrát nepochopený.

12. Spamer

Aj ty poznáš osoby, ktoré nevedia písať súvislé vety a namiesto toho pošlú jednu vetu vo forme aspoň piatich za sebou idúcich správ? Práve spamer môže za to, že tvoj telefón neustále vibruje a ty nerobíš nič iné, len pozeráš, kto ti píše. Nanešťastie pre teba, nepíše ti tvoja polovička či niekto, kto sa ti páči, ale len skupinový spamer.

Anketa:
Ktorý typ osoby vidíš v chatoch najčastejšie?
Organizátor
Diplomat
Lepidlo
Prikyvovač (yes-man)
Buľo
Duch
Zabávač
Motivátor
Nezaujatý účastník
Mudrlant
Sarkastický kráľ
Spamer
Hlasovať
Organizátor
9 %
115 Hlasov
Diplomat
5 %
63 Hlasov
Lepidlo
4 %
55 Hlasov
Prikyvovač (yes-man)
4 %
53 Hlasov
Buľo
6 %
75 Hlasov
Duch
20 %
270 Hlasov
Zabávač
10 %
129 Hlasov
Motivátor
3 %
40 Hlasov
Nezaujatý účastník
12 %
156 Hlasov
Mudrlant
7 %
91 Hlasov
Sarkastický kráľ
11 %
148 Hlasov
Spamer
11 %
147 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia