Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2017, 21:26
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V Dunaji zamrzla líška po tom, čo sa do studenej vody prepadla cez tenký ľad. Zviera doplatilo na extrémnu zimu v Európe

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zviera nemalo v chladnej vode žiadnu šancu.

Európa momentálne nezažíva najteplejšie počasie a nedoplácajú na to len šoféri. Jedna bizarná situácia sa odohrala aj v Nemecku, kde do rieky Dunaj pred pár dňami spadla líška po tom, čo sa zrejme prechádzala po zamrznutej hladine a ľad sa pod jej váhou prelomil. Zviera sa pravdepodobne snažilo z chladnej rieky dostať, ale ľad po celej hladine a spodné prúdy spôsobili, že líška nemala veľkú šancu na záchranu. V extrémne chladných podmienkach tak doslova zamrzla a podarilo sa ju objaviť až miestnemu obyvateľovi, ktorý nechcel veriť vlastným očiam, keď líšku objavil v dokonale zachovanom stave v ľadovej kocke.

Líška však nebola jediným tvorom, ktorý prišiel počas extrémnych podmienok v Európe o život. V súvislosti s mrazmi a snežením zomrelo už viac než 60 ľudí a uvidíme, ako bude počasie vyzerať v nasledujúcich dňoch. V žiadnom prípade nech ti ani nenapadne prechádzať sa po hladine zamrznutej rieky, ak si nemôžeš byť istý, že je ľad dostatočne hrubý a nehrozí ti žiadne nebezpečenstvo. Tentoraz to bola líška, ale nabudúce to pokojne môže byť človek, ktorý do rieky spadne podobným spôsobom.  



Domov
Zdieľať
Diskusia