Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2016, 8:06
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Chybička se vloudila. Partia českých turistov namiesto výletu do slnečného Nice odletela do srbského mesta Niš

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE FRANCÚZSKO LETISKO
Uložiť Uložené

Na svoju chybu prišli až v cieľovej destinácii.

Bizarností sa denne udeje skutočne dosť. No keď sa to udeje v nám blízkych krajinách - na Slovensku a v Česku, vnímame takéto udalosti o čosi intenzívnejšie. A presne z tohto súdka je aj nasledujúca príhoda, ktorá posledných niekoľko hodín valcuje československý internet. Štvorica českých turistov si cez cestovnú kanceláriu objednala zájazd do francúzskeho mesta Nice, známeho svojou vychválenou promenádou, slnečným počasím a žiaľ aj nie tak dávnym teroristickým útokom, ktorý sa v ňom stal. Prišiel deň D a spomínané kvarteto sa vybralo na bratislavské letisko, aby odtiaľ spoločne odletelo na očakávaný výlet. Po prílete však turistov privítalo sychravé počasie a akási čudná predtucha. Tá sa po niekoľkých minútach zmäteného pozorovania zvrtla k zisteniu, že namiesto Francúzskej riviéry prileteli do rodiska byzantského cisára Konštantína Veľkého (ak nevieš o koho ide, vygoogli si Milánsky edikt), srbského mesta Niš. Ako sa niečo také mohlo stať? Poďme si to spoločne rozobrať.

Prvý problém nastal u organizátora zájazdu, ktorý si pri objednávaní leteniek pre svojich klientov neuvedomil, že nízkonákladová spoločnosť Ryanair, u ktorej si letenky objednával, už nelietava z Bratislavy do Nice, ale novou linkou do srbského Niš. Osobne si ale neviem predstaviť, čo sa odohrávalo v hlave kompetentného zástupcu organizátora, ktorý si túto do očí bijúcu skutočnosť nevšimol. Druhý problém, pochopiteľne, nastal u samotných turistov, ktorí si rovnakú skutočnosť taktiež neuvedomili. Dôvod, ako je možné si pri toľkých kontrolách a nápisoch na tabuli nevšimnúť, že máte všade napísané Niš a nie Nice, ostáva len v rovine dohadov a teórií. Isté ale sú dve skutočnosti - internetoví diskutéri sa na nešťastníkoch dobre zabávajú, no skupina zrejme nezažíva tie najpríjemnejšie chvíle. Rezervácia ubytovania ako aj ďalších sprievodných aktivít ostala vo Francúzsku, kým v Srbsku nemajú zabezpečené vôbec nič, jedine spiatočný odlet. A ten je naplánovaný až na piatok. Veríme, že si tým Česi nenechajú úplne pokaziť výlet a užijú si, aj keď neplánovane, krásy Srbska. Pretože, ako napísal jeden z diskutérov, "aj v Niš je nice".  

Chybička se vloudila. Partia českých turistov namiesto výletu do slnečného Nice odletela do srbského mesta Niš
Zdroj: snagout.com
Domov
Zdieľať
Diskusia