Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2016, 16:47
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zvládneš vypočítať jednoduchý príklad, nad ktorým si však ľudia lámu hlavu? Konská tematika mu vôbec nenapomohla

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Preskúšaj si svoje matematické znalosti.

Matematických problémov sa už na internete rozoberali tisícky a nakoniec sa väčšinou ľudia zhodli na konkrétnom výsledku, aj keď tomu predchádzali hodiny hádania a tisíce nekonečných komentárov. A keďže nebola v poslednom čase na internete žiadna náročná matematická úloha, ktorá by ľudí potrápila, nastal čas pre hádanku s konskou tematikou. Už na prvý pohľad sa ti úloha môže zdať jednoduchá, ale ak neovládaš zopár základných matematických pravidiel týkajúcich sa postupností jednotlivých operácií, k správnemu výsledku sa tak ľahko nedopracuješ.

Začať musíš tak, že vydelíš jednotlivé kone tromi, takže sa dopracuješ k zisteniu, že jeden kôň predstavuje číslo desať. Ak potom od 18 odrátaš hodnotu jedného koňa, zistíš, že dve a dve podkovy majú spoločnú hodnotu 8. Následne ich vydelíš číslom štyri, aby si získal hodnotu jednej podkovy, takže prídeš k číslu 2. Potom sa ti už stačí len zamyslieť nad tým, že ak dve podkovy dávajú dokopy hodnotu 4 a po odrátaní dvoch topánok získaš výsledok 2, jedna topánka musí predstavovať číslo 1. Na záver zoberieš jednu topánku (1) a ešte pred tým, než s ňou začneš počítať, vynásobíš jedného koňa (10) s jednou podkovou (2), takže sa dostaneš k číslu 20 a po pripočítaní topánky teda 21. Jednoduché, no nie?

Zvládneš vypočítať jednoduchý príklad, nad ktorým si však ľudia lámu hlavu? Konská tematika mu vôbec nenapomohla
Zdroj: mirror
Domov
Zdieľať
Diskusia