Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2016, 10:17
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Z pľacu sarkastického a neznesiteľného Dr. Housea alebo zaujímavosti o milovanom seriáli

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dr. House je jedným z najlepších seriálov 21. storočia. Čo o ňom však možno neviete?

V našom špeciáli o zaujímavostiach zo seriálov sme prebrali už mnoho kultových televíznych projektov. Dnes je rad na slávneho Dr. Housea aka sarkastického hajzla so skvelým zmyslom pre humor a mnohými vadami. Dnes nebudeme rozoberať Gregoryho charakter, jeho minulosť ani nič podobné. Zameriame sa na zaujímavosti zo seriálu, pričom budeme dúfať, že mnoho z nich poznať ešte nebudete. 

V roku 2007 dostala hlavná hviezda seriálu Hugh Laurie ocenenie Teen Choice Awards v kategórii herec v dramatickom seriáli. Prvou cenou bola surfovacia doska, ktorú Hugh používal ako dosku na žehlenie. Nakoniec, mal už skoro 50 rokov a nemienil sa v tom veku učiť surfovať. Všetci vieme, aký geniálny bol House lekár. Skôr to všetko spočívalo v tom, že dokázal včas diagnostikovať chorobu a zachrániť tak pacienta. Niekedy na to však prišiel neskoro, respektíve už nikomu pomôcť nevedel. Počas 8 sérii mu tak celkovo zomrelo 21 pacientov. Hugh Laurie by si mohol podať ruky s Danielom Radcliffeom. Zatiaľ čo mladší z dvojice neustále lámal prútiky, starší zase svoje palice. Nakoniec ich zničil takmer sto. 

Z pľacu sarkastického a neznesiteľného Dr. Housea alebo zaujímavosti o milovanom seriáli


Asi ste aj vy častokrát mysleli na to, že Hughovi Lauriemu sa kvôli neustálemu krívaniu niečo stane s nohou. Nebol by to ojedinelý prípad, nevieme si však spomenúť, ktorému hercovi sa stalo niečo podobné. Seriál mal mať až 9 sérii, no kvôli zdravotným problémom herca musel svoju púť ukončiť predčasne. Aspoň za tú bolesť dostal ale slušné peniaze. Zatiaľ čo v prvých dvoch sériách poberal za epizódu 100-tisíc amerických dolárov, v tej poslednej sa suma vyšplhala už na 700-tisíc. 

Všetci sme si dobre vedomí toho, ako veľmi je postava Housea inšpirovaná Sherlockom Homesom. Celý seriál je plný easter eggov a narážok na tento fakt, najjasnejšie je to však pri adrese Dr. Housea na vodičáku, kde stojí, že býva na Baker Street 221B v New Jersey. Ak ste to doteraz nevedeli, už viete, kde býval v Londýne Sherlock. Hugh Laurie sa po konci 8. série už do seriálu vrátiť nechcel. Vraj chcel produkovať a režírovať, nakoniec, režíroval aj 16. časť 6. série. Odvtedy sa na režisérsku stoličku neposadil. Dnes už všetci vieme, že sa dostal aj do ďalšieho seriálu, a to Night Manager, ktorý by vás nemal minúť. 


Pár krátkych zaujímavostí: 

  • Scenáristi mali vždy po ruke skutočných doktorov, aby sa nestalo, že niektoré časti príbehu budú úplne mimo
  • Bryan Singer počas kastingu pri pohľade na Hugha Laurieho predniesol, že presne takéhoto človeka - Američana - potrebujú. Neuvedomil si, že Hugh je vlastne Brit so skvelým americkým prízvukom
  • Rovnako ako House, aj samotný Laurie je vášnivý muzikant a jazdec na motorke
  • Hugh Laurie sa o rolu uchádzal videom natočeným v kúpelni v Namíbii, kde práve natáčal film Flight of the Phoenix
  • Pôvodne mal byť House na vozíku, neskôr sa prišlo k jazve na tvári, no ako bolo jedno až príliš náročné pre scenáristov, druhé zase postavu znetvorilo minimálne. A tak sa prišlo so zranenou nohou
  • Hugh Laurie a jeho House je jediná postava, ktorá sa objavila v každom diele seriálu

Snáď vám to stačilo, zvyšné zaujímavosti z internetu veľmi dôležité nie sú, ale veľkých fanúšikov zrejme trochu potešia. Videli ste celý seriál, alebo ste pred jeho záverom skončili?

Domov
Zdieľať
Diskusia