Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2016, 1:07
Čas čítania 0:00
Marek R.

Detská nemocnica berie príchod Pokémon GO pozitívne. Malí pacienti si tak užijú množstvo zábavy

ZAUJÍMAVOSTI POKÉMON
Uložiť Uložené

Svetová senzácia spríjemňuje chvíle aj tým najmenším.

Keď je niečo populárne, mnoho ľudí zvykne na takúto vec neustále kydať a nevyhla sa tomu ani najnovšia celosvetová zábavka, Pokémon GO. Títo ľudia si akosi ani neuvedomujú výhody hry. Ak chcú byť jej hráči totiž najlepší, musia prejsť týždenne mnoho kilometrov, stretávať sa s ďalšími hráčmi a pomáhať si, aby prilákali viac pokémonov a ľudia tak nielen robia niečo pre svoje zdravie, ale aj nadväzujú nové kontakty.

Špeciálnou kategóriou sú deti, ktoré nezažili síce Pokémon mániu ako my, deti 90. rokov, kedy v televízii bežal seriál, na gameboyi sme napodobňovali Ashov príbeh, lepili si nálepky do albumov a zbierali kartičky. Aj napriek tomu však táto zábavka chytila aj terajšiu mladú generáciu, ktorá trendu absolútne podľahla. 

Množstvo gymov a pokestopov bolo taktiež umiestnených presne na miesta, kde sa nachádzajú detské nemocnice po celom svete a ľudia, ktorí prechádzajú okolo, neváhajú minúť  pár eur, použiť lure module a tým pádom prilákať na dané miesto čo najviac pokémonov. Rovnako na tom je aj detská nemocnica v americkom Michigane, ktorá hru privítala viac než pozitívne, keďže vďaka nej sa choré detičky neboja vyliezť zo svojich izieb, stretávajú sa tak s ďalšími pacientmi a nemocničným personálom a spoločne chytajú pokémonov a zabávajú sa. 

“It’s a fun way to encourage patients to be mobile. This app is getting patients out of beds and moving around.”

Detská nemocnica berie príchod Pokémon GO pozitívne. Malí pacienti si tak užijú množstvo zábavy

Priamo v nemocnici sa nachádza hneď niekoľko pokestopov a dokonca aj gym, deti si navzájom pomáhajú, fotia sa s pokémonmi a trávia tak nepríjemný čas v nemocnici príjemným spôsobom.

Domov
Zdieľať
Diskusia