Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. júla 2016, 11:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slováci zabojujú o titul Majstrov Európy na pretekoch Reebok Spartan Race

REFRESHER
Uložiť Uložené

O najlepšieho európskeho športovca Reebok Spartan Race sa zabojuje už túto nedeľu 24. júla na Spartan Beast ME Edinburgh v Škótsku.

Z nášho najúspešnejšieho česko-slovenského tímu Extreme Obstacle Runners sa kvalifikovalo až 7 jej členov. Aby sa mohli zúčastniť štartovej vlny a vyhrať jednu z finančných cien celkovo v hodnote £12,000, museli byť medzi top 10 mužmi alebo ženami v elitnej kategórii z akéhokoľvek preteku konaného v Európe. Z tímu Extreme Obstacle Runners odcestuje až sedem spomínaných pretekárov do Škótska, z toho štyria majú reálne šance bojovať o TOP 5 umiestenie. „Veríme, že v mužskej, ale aj ženskej kategórii bude z nášho tímu stáť aspoň jeden pretekár na stupni víťazov,“ vyjadril sa Peter Žiška, náš najúspešnejší Slovák.

Pretekov sa zúčastní aj najlepší európsky pretekár a majster sveta v OCR (obstacle course race) John Albone, ktorý je najväčší adept na obhajobu titulu Majstra Európy Reebok Spartan Race, a ktorý vyhral aj pred rokom u nás v Tatranskej Lomnici. Slovensko bude určite reprezentovať Michal Rajniak, ktorý bol v Lomnici na 2. mieste a je súčasne Majster Európy OCR (obstacle course race). Taktiež Majster Európy z Barcelony 2014 a aktuálne 2. muž vo svetovom rebríčku Spartan Race, spomínaný Peter Žiška.

Slováci zabojujú o titul Majstrov Európy na pretekoch Reebok Spartan Race

V ženskej kategórii sa pretekov zúčastní úradujúca majsterka sveta, aj Európy 2015 a majsterka Európy v OCR Zuzana Kocumová. Z nášho tímu jej budú dýchať na päty Petra Veselá a Lenka Vejdelková, ktorá v Tatranskej Lomnici na predchádzajúcich ME vybojovala pekné 3. miesto.

„Očakávame veľmi bežecké preteky, s členitým profilom, trať by podľa našich informácií mala mať dĺžku 24 km a bude nám v ceste stáť viac ako 30 prekážok. Určite tieto preteky budú menej náročné ako minuloročné ME v Tatranskej Lomnici, veríme že sa nášmu tímu podarí zopakovať, ak nie vylepšiť naše umiestnenia. Informácie o výsledkoch a aktuálnom dianí v našom tíme môžete sledovať na www.extremerunners.sk alebo na Facebooku - Extreme Obstacle Runners,“ dodáva Peter Žiška.

Slováci zabojujú o titul Majstrov Európy na pretekoch Reebok Spartan Race

Extrémne preteky Reebok Spartan Race prežívajú naďalej svoj veľký boom, a tešia sa vysokej návštevnosti, nielen pretekárov, ale aj divákov, ktorých láka sledovať prekonávanie prekážok na trati. Aj tu platí, že raz zažiť je lepšie ako sto krát vidieť. Ďalšie preteky, ktoré sa uskutočnia na Slovensku budú 6. augusta vo Valči a 3. septembra vo Vechci.

Slováci zabojujú o titul Majstrov Európy na pretekoch Reebok Spartan Race
Domov
Zdieľať
Diskusia