Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2016, 14:55
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Sociálny experiment ti ukáže, že tvoja identita môže byť ukradnutá v priebehu sekúnd. Stačí lajknúť stránku na Facebooku

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Stačí jedna návšteva kaviarne.

Doba sociálnych sietí nás prirodzene núti k tomu, aby sme o sebe na internete zdieľali množstvo informácií, ktoré by sme možno bez internetu nepovedali ani svojim známym. Bezpečnostná firma Cifas sa preto spojila s jednou nenápadnou kaviarňou a na ulici pred ňou oslovovala ľudí s ponukou, že ak lajknú facebookovú stránku kaviarne, dostanú kávu zadarmo. Lákavej ponuke dokázal odolať len málokto, a tak sa po každom lajku pustil do práce tím sediaci v čiernej dodávke a v priebehu niekoľkých sekúnd dokázal nájsť napríklad dátum narodenia, meno matky za slobodna, presnú adresu či banku, v ktorej má človek otvorený účet. Pracovníčka kaviarne potom všetky tieto informácie napísala na pohár a zákazníkov prekvapila informáciami, ktoré asi z úst pracovníčky vôbec nečakali. Treba si preto dávať dobrý pozor, s čím všetkým sa na sociálnych sieťach ľuďom zdôverujeme, pretože nikdy nevieš, kto čaká za najbližším virtuálnym rohom.

Domov
Zdieľať
Diskusia