Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2016, 19:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Facebook by mal o päť rokov obsahovať iba videá. Text vraj prestaneme používať

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

A nedávne sprístupnenie video komentárov tomu nasvedčuje.

Dnes už najväčšia sociálna sieť na svete prešla od roku 2008, teda od doby, kedy zažila obrovský vzostup, viacerými veľkými zmenami a tie ju neminú ani v blízkej budúcnosti. S príchodom smartfónov s fotoaparátmi začali jej používatelia uploadovať čoraz viac fotografií a používať čoraz menej textu, a čoskoro sa začne diať presne to isté avšak s videami. Ako prezradil jeden z členov vrcholového manažmentu Facebooku, obsah tejto nesmierne populárnej siete by mali zhruba o päť rokov tvoriť iba videá. Ich neustále rastúca popularita sa navyše odzrkadlila aj pri nedávnej aktualizácii, kde pribudla možnosť komentovať príspevky prostredníctvom video záberov, a nielen fotkami, textom či emoji. Túto dôležitú zmenu nedávno zdôraznil aj sám zakladateľ. Podľa slov Marka Zuckerberga sa videá stanú dôležitou súčasťou platformy, takže už teraz musia pomaličky prispôsobovať používateľské prostredie vrátane funkcionality očakávanej a zároveň veľmi pravdepodobnej zmene preferencií.

"Najlepším spôsobom, ako povedať príbehy v informáciami preplnenom svete je video. Obsahuje oveľa viac informácií v oveľa kratšej perióde."

Facebook by mal o päť rokov obsahovať iba videá. Text vraj prestaneme používať
Zdroj: www.facebook.com
Domov
Zdieľať
Diskusia