Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2016, 14:41
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Okrúhly ciferník aj moderná výbava. 4 štýlové smartwatch, ktoré sa nemusia za nič hanbiť

TECH HODINKY HUAWEI LENOVO SAMSUNG
Uložiť Uložené

Nebavia ťa klasické hodinky? Tieto kúsky si rozumejú so smartfónom. A nielen to.

Poslednú dobu sa s takzvanými inteligentnými hodinkami akoby roztrhlo vrece. Na pulty obchodov prichádza čoraz viac modelov od známych aj menej známych výrobcov z celého sveta a vyzerá to tak, že tento poriadne horúci trend ešte nejaký ten čas potrvá. Na svedomí to samozrejme nemá nič iné, ako neustále rastúci záujem o moderné smartwatch, ktoré ponúkajú nielen pohodlnejší prístup k notifikáciám zo spárovaného smartfónu, ale už aj množstvo ďalších užitočných funkcií. Niektoré z nich dokonca ani nepotrebujú dátové pripojenie iného zariadenia, pretože dokážu poskytnúť prístup k internetu prostredníctvom vlastného slotu pre SIM kartu od mobilných operátorov. A niektoré zase disponujú prémiovými materiálmi vrátane elegantne spracovaných ciferníkov s okrúhlym tvarom, pričom štyri nižšie uvedené smartwatch nie sú samozrejme žiadnou výnimkou.

 

Samsung Gear S2 Classic

Pokiaľ si niekto náročný vyberá nové inteligentné hodinky, v drvivej väčšine prípadov sa rozhoduje medzi dvomi populárnymi modelmi - Apple Watch a Samsung Gear S2. Prvá možnosť je zvolená v prípade, ak používa iPhone. Ak však dotyčný používa Android smartfón, bez akýchkoľvek pochýb potom siahne po hodinkách od juhokórejského giganta, ktoré patria medzi to najlepšie, čo sa v týchto dňoch dá zaobstarať. Okrem intuitívneho ovládania operačného systému Tizen za použitia otočného mechanizmu kovovej konštrukcie je totiž vo výbave aj 1.2-palcový dotykový displej s rozlíšením 360x360 pixelov, 4 GB interná pamäť, Bluetooth 4.1, NFC, senzor na meranie tepu a tiež dokážu zrealizovať telefónny hovor, takže stačí jednoducho iba zdvihnúť prichádzajúci telefonát a môžeme kecať akoby sme držali smartfón.

Odkaz do e-shopu

Okrúhly ciferník aj moderná výbava. 4 štýlové smartwatch, ktoré sa nemusia za nič hanbiť
Zdroj: commons.wikimedia.org

 

Huawei Watch W1

Ďalší podarený model, avšak tentokrát od čínskeho výrobcu Huawei, ktorý taktiež vyniká prémiovým spracovaním (konštrukcia z nerez. ocele + zafírové ochranné sklíčko), či pokročilými technickými špecifikáciami. Okrem 1.4-palcového, neustále zapnutého AMOLED displeja so sýtymi farbami disponuje aj operačným systémom Android Wear, senzorom na meranie tepu, zvýšenou odolnosťou voči vode (certifikácia IP67), vysokým rozlíšením 400x400 pixelov vrátane čipsetu Snapdragon 400 od spoločnosti Qualcomm, ktorému asistuje 512 MB operačná pamäť. Na ukladanie dát slúži 4 GB interná pamäť, prísun energie zabezpečí 300 mAh batéria a nechýba ani rýchle nabíjanie.

Odkaz do e-shopu

Okrúhly ciferník aj moderná výbava. 4 štýlové smartwatch, ktoré sa nemusia za nič hanbiť
Zdroj: de.wikipedia.org

Lenovo Moto 360

Druhá generácia jednych z prvých smartwatch s okrúhlym ciferníkom ponúka na rozdiel od prvej väčšiu kapacitu batérie, a teda aj lepšiu výdrž na jedno nabitie, ktoré prebieha prostredníctvom bezdrôtovej nabíjačky. Zobrazovací panel má uhlopriečku 1.56-palca, rozlíšenie 360x330 pixelov a pred fyzickým poškodením ho chráni sklo Gorilla Glass 3. Konštrukcia tiež pozostáva z nerez ocele a na jej spodnej strane nájdeme snímač na meranie aktuálneho tepu toho, kto ich má v danej chvíli pripevnené na zápästí. Inteligentné hodinky Moto 360 sú navyše kompatibilné s 22 mm náramkami, takže sa dajú ľubovolne obmieňať za akúkoľvek dostupnú alternatívu. V útrobách zase nájdeme Snapdragon 400, 4 GB úložného priestoru či 512 MB RAMku.

Odkaz do e-shopu

Okrúhly ciferník aj moderná výbava. 4 štýlové smartwatch, ktoré sa nemusia za nič hanbiť
Zdroj: www.youtube.com

  

LG Watch Urbane

Ďalšie podarené smartwatch z Južnej Kórey ponúkajú okrem 1.3-palcového P-OLED displeja či certfifikácie IP67 takmer tie isté technické špecifikácie, akými sa môžu pochváliť vyššie uvedené kúsky. Taktiež pozostávajú z rovnakého materiálu, majú vizuálne mohutnú konštrukciu, ich remienky je možné skutočne jednoducho obmieňať podľa aktuálneho outfitu používateľa a čo sa týka softvérovej stránky, tak aj v tomto prípade poháňa prítomný hardvér Android Wear od Googlu. V oblasti konektivity zase nechýba Wi-Fi a ani energeticky efektívny Bluetooth 4.1 Low Energy, ktorý zabezpečí dlhšiu výdrž prítomnej 410 mAh batérie.

Odkaz do e-shopu

Okrúhly ciferník aj moderná výbava. 4 štýlové smartwatch, ktoré sa nemusia za nič hanbiť
Zdroj: www.flickr.com
Okrúhly ciferník aj moderná výbava. 4 štýlové smartwatch, ktoré sa nemusia za nič hanbiť
Domov
Zdieľať
Diskusia