Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2016, 21:16
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Päťku sme dostali aj od Fínov. Slováci opäť nedokázali skórovať a rozhodne sa v zápase proti Američanom

ŠPORT FÍNSKO HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Fínska mašina bola pre našich hokejistov prisilná.

Po sympatickom vstupe nášho tímu do šampionátu, keď sme najskôr porazili Maďarov a potom aj Francúzov, sa naše šťastie niekam stratilo a prehrali sme nielen v Bielorusmi, ale aj Nemcami a naposledy sme dostali päťgólový výprask od Kanaďanov. Tentoraz sme sa ale chceli vrátiť do hry v zápase proti Fínom. 

Prvá tretina

Začiatok prvje tretiny sa niesol vo fínskej réžii, keď sa naši chlapci hodnú chvíľku nedokázali dostať k puku a naši obrancovia sa len snažili odpratávať ho spred Hudáčka, ale ani veľká obranná snaha nestačila a Hudáčka musela pri Sallinenovej šanci zachraňovať až konštrukcia bránky. Neprešlo ani päť minút a šťastena opäť stála na našej strane, keď Granlund po vzore Sallinena trafil iba žŕdku a stav sa teda nemenil. Napriek očividnej fínskej dominancii sa slovenskí hokejisti snažili patrične napádať, nechýbala ani obetavosť a kvalitnú robotu si robil každý na vlastnom poste. Bohužiaľ sa Bartánusovi gól streliť nepodarilo a následne opäť prevzali iniciatívu Fíni, ale my sme napriek tomu pokračovali v aktívnej hre. Hralo sa zo strany na stranu, veľmi málo sa prerušovalo a Slovákom sa neujali dva sľubné pocity, keď najskôr Bartánus a potom Daňo neuspeli pred fínskou bránkou. Nič sa na obraze hry nezmenilo až do konca prvej tretiny, a tak chlapci odchádzali do šatní za bezgólového stavu.  

Päťku sme dostali aj od Fínov. Slováci opäť nedokázali skórovať a rozhodne sa v zápase proti Američanom
Zdroj: RTVS

Druhá tretina

V polovici druhej tretiny sa Andrej Meszároš šmykol v našom obrannom pásme a Fíni mali obrovskú šancu, avšak Komarov už nedokázal zakončiť ideálne vďaka Marcinkovi, a tak naša chyba nebola potrestaná. Následná Daňova strela pohladila len bočnú sieťku fínskej bránky a neuspel ani Lušňák, takže po 10 minútach druhej tretiny stav zostával bezgólový. Hudáčkov výlet za bránku o pár desiatok sekúnd neskôr taktiež nebol potrestaný a akcie pokračovali z jednej strany na druhú. Marinčin potom putoval na trestnú lavicu a Fínom sa podarilo streliť gól z hokejky kapitána menom Mikko Koivu, stav sa teda zmenil na 0:1. V rýchlom slede potom na 0:2 upravoval Antti Pihlstrom, ktorému sa podarilo puk odrazený od zadného mantinelu dopraviť až za Jula Hudáčka. Peťo Cehlárik potom uvoľnil Juraja Mikuša, ale tomu sa nepodarilo trafiť fínsku bránu a po tejto slovenskej šanci opäť nasledoval fínsky tlak, z ktorého vyplynula naša presilovka po seknutí od Mikka Koivu na Marcinka. Dlho našim chlapcom trvalo len to, aby sa usadili v súperovom obrannom pásme a naša presilovková úspešnosť teda pokračovala v pokrivkávaní. Celú presilovku by teda charakterizoval citát spolukomentátora „Nehráme túto presilovku veľmi dobre... Povedal by som, že ju vlastne hráme úplne zle.“ Salinen potom vyskúšal pozornosť celej našej obrany, ale stav sa nemenil, čo platilo až do konca druhej tretiny napriek pokusu od Réwaya či Granlunda na druhej strane.

Päťku sme dostali aj od Fínov. Slováci opäť nedokázali skórovať a rozhodne sa v zápase proti Američanom
Zdroj: RTVS

Tretia tretina

Podobne ako na začiatku prvej tretiny, aj tá posledná sa niesla v znamení fínskej dominancie a precízneho bránenia. Jedna z mála slovenských šancí pred fínskym bránkarom Sarosom prišlaz hokejky Skalického, s ktorého pokusom však brankár problém nemal. Na druhej strane klziska sa potom Fíni dostali do tlaku, z ktorého vyústil náš faul a Fíni nepotrebovali ani ozajstnú presilovku, aby skórovali a so šiestimi hráčmi na ľade upravili na 0:3. Strelu vyslal Hietanen, ale pred Hudáčkom ju ešte tečoval fínsky hráč s ruskými koreňmi Barkov, a tak náš brankár nemal žiadnu šancu chytiť puk letiaci pomedzi jeho nohy. O niekoľko desiatok sekúnd naši hráči opäť hrali v početnom oslabení, ale Komarov nedokázal natlačiť puk do bránky ani s naším brankárom.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Alexander Barkov bol po svojom góle očividne pri chuti, ale spomedzi kruhov ešte stále počas presilovej hry neuspel proti pozornému Hudáčkovi. Slováci sa v nasledujúcej časti hry iba veľmi ťažko dostávali až na dostrel fínskemu brankárovi a väčšinou sme puk iba vyhadzovali a bránili svoje obranné pásmo. Fíni nás do ničoho nepúšťali, Marcinko to skúšal nastreľovaním, ale naše útočné akcie vždy trvali len pár sekúnd. Hietanen potom nastreľoval cez naše bránkovisko, ale na opačnej strane nebol žiadny Fín a následnú Granlundovu snahu naši chlapci zblokovali. Naši sa potom z času na čas dostali do útočného pásma, avšak z našej aktivity nevyplynula žiadna väčšia šanca a zostával 4 minúty pred koncom nezmenený. Cehlárik síce zachytil puk v útočnom pásme a poslal pred bránku Lušňáka, ale ten puk stratil a keď sa neujala ani ďalšia akcia, dopredu opäť smerovali Fíni. Necelé dve minúty pred koncom sme opäť faulovali rukou Draveckého a Fíni priebeh hry naplno kontrolovali. Presilovku využil ešte Jussi Jukinen profesorským spôsobom a upravil skóre na 0:4. Mladík Laine potom tri sekundy pred koncom zaknihoval piaty gól Fínov a Slovákov teda bude zaujímať len posledný zápas proti USA, kde ešte stále môžeme uchmatnúť postup do štvrťfinále v prípade, že Kanaďania nepodcenia Francúzov. 

Päťku sme dostali aj od Fínov. Slováci opäť nedokázali skórovať a rozhodne sa v zápase proti Američanom
Zdroj: RTVS
Päťku sme dostali aj od Fínov. Slováci opäť nedokázali skórovať a rozhodne sa v zápase proti Američanom
Zdroj: RTVS

Domov
Zdieľať
Diskusia