Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2016, 11:30
Čas čítania 0:00
Osuchino

Samsung po vzore Apple predstaví štvorpalcovú verziu Galaxy S7 mini

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Veľmi pozitívne ohlasy na iPhone SE zrejme nakopli Samsung k tomu, aby aj oni opäť priviedli zmenšenú verziu svojej vlajkovej lode.

Pre Samsung nie sú zmenšené modely vlajkových lodí žiadnou novinkou, keďže predstavujú modely mini už zopár rokov, ale popri Galaxy S6 takýto model chýbal. Apple však chystá svoj 4-palcový iPhone SE, takže nezaháľa ani Samsung a na trh zerjme príde s Galaxy S7 mini. Na rozdiel od Applu však pronúknu väčší displej, konkrétne 4,6 palca s rozlíšením 720x1280. Pod kapotou by mal pracovať Snapdragom 820 alebo Exynos 8890 a zrejme bude obsahovať RAM pamäť s kapacitou 3GB. Rozlíšenie fotoaparátu sa zastaví na čísle 12MP. Čo však vieme na isto je fakt, že Samsung tu bude so svojou novinkou neskôr ako iPhone SE. Ten bude totiž predstavený už budúci týždeň, no dátum vydania Galaxy S7 mini zatiaľ nie je určený. 

Podľa technických špecifikáacií bude teda Galaxy S7 mini len o niečo menej výkonnejší ako jeho väčší brat. Na podobnom princípe bude fungovať aj model od Applu, kde bude do malého tela natlačený veľmi výkonný hardvér. Samsung tak so svojou minulou generáciou Galaxy S6 donútil Apple predstaviť aj modely s väčšou obrazovkou, momentálne sa však karta obrátila a teraz sa giganti preťahujú o to, kto vtesná lepší hardware do menšieho telíčka.

Samsung po vzore Apple predstaví štvorpalcovú verziu Galaxy S7 mini
Domov
Zdieľať
Diskusia