Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2016, 18:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zvyšok zimy prečkáme pri konzolách a počítačoch. Čakajú nás veľkolepé herné zážitky

TECH HRY
Uložiť Uložené

Nasledujúce dva mesiace budú znamenať koniec zimy a začiatok jari, no a s jej príchodom budeme mať čo dočinenia aj s atraktívnymi hernými titulmi.

Herný priemysel nie je rovnaký ako ten filmový. Mesačne vychádza mnoho titulov a rovnako ako pri filmoch, aj tu máme pár AAA titulov, no a na druhej strane pár béčkových záležitostí, hier pre vopred určenú hráčsku obec či nejaké tie indie záležitosti. Ak sa ale 10 ľudí na ulici spýtate, nech vám vymenujú tri filmy, ktoré hrajú vo februári v kinách, odpovie vám na otázku určite skôr, než keby ste sa ho spýtali na rovnaký počet releasov, akurát na poli gamingu. Dnes sa nebudeme zaoberať, prečo tomu tak je, no čiastočne to odôvodňuje, prečo nemáme na webe každý mesiac ekvivalent našich článkov ohľadom kino-premiér, ktoré u nás čítate každý mesiac už cez dva roky. Tých hier je jednak oveľa menej a jednak sú menej známe, respektíve málo-atraktívne. Aj preto sa radšej sústredíme na jeden článok za dva-tri mesiace, ktorý je ale plný tých najlepších, najočakávanejších či najzaujímavejších titulov. 

American Track Simulator - 3. 2. (PC)
Už oddnes si fanúšikovia a priaznivci pokojnej jazdy naprieč Amerikou budú môcť zakúpiť nový diel simulátoru jazdenia na kamiónoch. Tentokrát budú v hre síce kvôli licenčným problémom len dva, a hoci ide o dosť veľký problém, hráčom budú musieť dve mašiny jednoducho stačiť. 


XCOM 2 - 5. 2. (PC, Mac, Linux)
Fanúšikovia série a prvého dielu asi jasajú. Vracajú sa pôvodní vývojári, prvotné recenzie nešetria chválou, hra vyzerá pekne a sľubuje zábavnú hrateľnosť. XCOM 2 sa posunie v deji o dve dekády, teda do roku 2035, kedy Zem okupujú mimozemšťania, čo značí jediné - veľkú vojnu ľudstvo prehralo a teraz sa snaží prežiť. Organizácia XCOM sa tak opäť púšťa do brutálneho boja, tentoraz za záchranu Zeme formou útočenia na mimozemské jednotky. Ak ste o titule nepočuli, bude to pravdepodobne tým, že ide o stratégiu, nie FPS či TPS akciu s epickými cinematic trailermi. 


Unravel - 9. 2. (PC, PS4, Xbox One)
Plošinovka, na ktorú sa všetci nesmierne tešíme už od E3 prezentácie. Unravel poskytne hodiny zábavy i jemnej frustrácie (pre tých menej zdatných v hádankách) v množstve zaujímavo dizajnovaných levelov, ktoré od vás budú vyžadovať skvelé reflexy, ale hlavne vynaliezavosť, inak sa ďalej nedostanete. 


Dying Light: The Following - 9. 2. (PC, PS4, Xbox One)
Nie DLC, skôr datadisk. Príbehové rozšírenie The Following by vám malo stačiť na mnoho hodín, pričom len dejová časť zaberie cez 600 minút. Okrem pridaného obsahu a rozľahlej oblasti budú hráčov najviac lákať buginy. Tie si budeme môcť plne modifikovať a upravovať, aby sme boli v zabíjaní zombíkov čo najefektívnejší. Ak vás bavila pôvodná hra, myslím, že nemáte nad čím rozmýšľať. 

Far Cry: Primal - 23. 2. (PS4, Xbox One, PC verzia dorazí 1. marca)

Zrejme najočakávanejší titul od začiatku roka. Nové Far Cry je podľa prvých dojmov redaktorov a médii skvelým dielom, ktorý zaujme minimálne fanúšikov série, najmä posledných inštalácií. Okrem zábavnej hrateľnosti a nového prostredia sa chváli aj systém craftingu a zbierania byliniek či kože, ktoré vzhľadom na dobové zasadenie do praveku konečne dáva zmysel. Predsa len, v takom Far Cry 4 bolo zdieranie všelijakých živočíchov kvôli zošitiu brašne na zbrane, ktorá by sa mala dať kúpiť u predajcu zbraní, mierne nedotiahnuté. O hre sme už napísali všetko potrebné, takže ak chcete vedieť viac, klikajte do tohto vlákna. 


The Division - 8. marec (PC, PS4, Xbox One)
Čo k tomu dodať? V komentároch bude zase pekná kôpka spamu o tom, aká je Ubisoft diabolská spoločnosť, ako je The Division jedinou hrou na svete, ktorá musela čeliť downgradu a aká je tá hra vlastne prázdna (lebo všetci hrali betu, ktorá zodpovedá plnému obsahu hry asi ako trailer pre film). Väčšina hráčov sa zhoduje, že gameplay je zábavný, vizuál neoslní, no v niektorých momentoch je práve atmosféra mesta a zvolený dizajn naozaj dychberúci. S pridaním ďalších oblastí, ako v meste, tak v „kanalizáciách“, ako i s rozšírením Dark Zone a snáď aspoň trochu zaujímavým singleplayerom tu máme hru, ktorá by mohla hráčov baviť dosť dlho. Tak sa to snáď podarí. Poriadnu IP s vysokými recenziami a širokou, hrajúcou fanbase by sme Ubisoftu už konečne dopriali. 


Nové gameplay video zamerané na boje v podzemí

Hitman - 11.  3. (PC, PS4, Xbox One)

Očakávaný reboot (pokračovanie?) stealth, no zároveň i akčnej TPS očakávali mnohí hráči a fanúšikovia série. Najmä po vyhlásení IO Interactive a samotnom Square Enix, že sa titul bude viac podobať Blood Money, než Absolution. Ukázalo sa aj, že hra nebude pri vydaní kompletná a ďalšie levely poskytne v priebehu času. Nedávno sme sa ale dozvedeli, že formát bude kompletne epizodický. To znamená, že pri vydaní si zahráme prológ plus Paríž, len aby sme nasledujúce mesiace čakali na nejakých tých 5 ďalších (zatiaľ plánovaných lokácií). Či sa toto rozhodnutie za účelom dlhodobej životnosti titulu ukáže správne, zistíme až po čase. Prihliadnuť sa môže aj na fakt, že Hitman bol vždy o vynaliezavosti hráčov a o tom splniť misiu čo najtichšie a s najlepšími možnými štatistikami. Takto budú hráči skúšať prechádzať jednotlivé misie po dlhú dobu. 


Okrem toho vychádza v období február - marec aj indie titul Firewatch, 2D akcia Assassin’s Creed Chronicles: Russia, Street Fighter V, Plants vs Zombies: Garden Warfare 2, EA Sports UFC 2 či Alienation. Ktorý z titulov vás zaujal najviac? Máte nejaký aj predobjednaný, alebo v zásade čakáte na recenzie? 

Anketa:
Ktorá hra vás zaujala najviac?
American Truck Simulator
XCOM 2
Unravel
Far Cry: Primal
The Division
Hitman
Dying Light: The Following
American Truck Simulator
4 %
38 Hlasov
XCOM 2
5 %
44 Hlasov
Unravel
5 %
53 Hlasov
Far Cry: Primal
43 %
416 Hlasov
The Division
17 %
164 Hlasov
Hitman
16 %
159 Hlasov
Dying Light: The Following
11 %
103 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia