Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. augusta 2014, 22:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Exhibičné zápasy za Pavla Demitru priniesli novú nádej slovenskému hokeju

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V hokeji je tradíciou uctiť si legendy tým najférovejším a najhonosnejším možným spôsobom. Inak tomu nebolo ani pri exhibičných zápasoch za Pavla Demitru.

V hokeji je tradíciou uctiť si legendy tým najférovejším a najveľkolepejším možným spôsobom. Inak tomu nebolo ani pri exhibičných zápasoch za Pavla Demitru, ktoré zároveň poslúžili ako zbierka pre slovenské hokejové školy. V troch dueloch sa stretli hráči tímu St. Louis Blues Alumni s výberom najzvučnejších slovenských mien histórie. Demitra pôsobil v tíme Bluesmanov neuveriteľných 7 sezón v rade, za čo mu prišli vzdať vďaku zvučné mená ako Kelly Chase, Scott Young, Jamal Mayers, Bernie Federko či Terry Yake. Každý zo zápasov bol pozastavený v 38. minúte, kedy všetci zúčastnení v aréne vzdali poctu legende a skončil sa symbolickou remízou v základnej hracej dobe.

Exhibičné zápasy za Pavla Demitru priniesli novú nádej slovenskému hokeju

Aj počas prestávok udržovali divákov v hokejovej nálade reprezentanti s telesným postihnutím. Pre vypredaný štadión odohrali zopár minút sledge hokeja, čo v preklade znamená hokej na sánkach a v súčastnosti sa len tak nevidí. Keď sme už pri spomienke, dávame do pozornosti aj pripravovaný film, ktorý sa do kín dostane už čoskoro, a to 11. septembra tohto roku.

Exhibičné zápasy za Pavla Demitru priniesli novú nádej slovenskému hokeju

Najviac nás teší fakt, že vďaka tejto akcii, ktorá sa mimochodom konala pod záštitou pána prezidenta Kisku, sa podarilo vyzbierať neuveriteľných 225 tisíc dolárov. Tie v žiadnom prípade neopustia našu republiku. Všetky peniaze poputujú do hokejových škôl presne tak, ako to plánoval samotný Pavol Demitra hneď po tom, čo ukončil kariéru v reprezentácii. Za slovenský tím si mali možnosť spoločne zahrať aj Miroslav Šatan a Zdeno Chára, ktorí nadobro zažehnali vzájomný konflikt. Okrem nich sa na ľade objavili aj bratia Šťastní, Peťo Bondra, Zdeno Cíger, Richard Zedník, aj Lintner a mnoho ďalších. Akcia sa niesla vo veľmi priateľskom duchu a veteráni dokázali, že žonglovanie s pukom a štipľavé strely ešte stále ovládajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia