Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
3. marca 2014 o 15:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Brankárom NHL na jeden deň

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

NHL je súťaž, v ktorej sa môže stať snáď hocičo. Situácia, do ktorej sa dostali tímy po výmene brankárov bola ale ozaj kuriózna. Prečítajte si, ako dopadla improvizácia tesne pred zápasom.

O prekvapujúcej výmene slovenského gólmana Jaroslava Haláka do najslabšieho tímu NHL, Buffala Sabers, sme už počuli dosť. Jeho pôvodný tím St. Louis Blues, ktorý cíti šancu vyhrať Stanley Cup, tak získal cenného Ryana Millera. Keďže výmena prebehla len tesne pred zápasom, nastala skutočne kuriózna situácia. Obaja brankári už nemohli zasiahnuť do stretnutí v drese svojho pôvodného tímu, a tak musela začať improvizácia.

Brankárom NHL na jeden deň

Do bránky Buffala Sabers sa samozrejme musela postaviť dvojka Jhonas Enroth, no vedenie tímu muselo riešiť ešte jeden podstatne väčší problém. Kde zohnať za pár minút druhého brankára, ktorý sa posadí na striedačku a v prípade zranenia aktuálnej jednotky bude pripravený a hlavne schopný zasiahnuť? Brankár z farmy bol pár hodín cesty ďaleko, preto sa muselo improvizovať. Sabers podpísali jednodennú zmluvu s videokoučom Ryanom Vinzom. Dokonca mu aj narýchlo vytvorili hráčsky profil na oficiálnej stránke ligy. Vinz si tak zaspomínal na dávne časy z pred desiatich rokov, kedy si naposledy zachytal na univerzitnej úrovni. Do zápasu našťastie zasiahnuť nemusel a všetko dobre dopadlo.

Brankárom NHL na jeden deň

Podstatne ťažšie to však malo vedenie St. Louis Blues. Tí hrali práve vonku, preto nemali toľko možností, aby si na miesto dvojky zavolali na pomoc starého kamaráta z vysokej školy, prípadne gólmana farmy. Nečakane im pomohol súper z Anaheimu. Kamarátsky ponúkli Jeffa Tyniho, ktorý má síce brankárske skúsenosti, no jeho súčasná a taktiež veľmi zodpovedná rola v NHL, je strážiť kabíny počas zápasov. Tyni si na rozkorčuľovaní zachytal proti veľkým hviezdam Blues, do zápasu však nastúpiť nemusel.

Domov
Zdieľať
Diskusia