Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Toto sú podľa turistov najlepšie české dezerty. Trdelník zlyhal, na prvom mieste sa umiestnila regionálna pochúťka
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

6. Moravské koláče

Koláče, ako ich poznajú v Čechách alebo po anglicky kolaches, zaznamenali výrazný prepad. Keď sme podobný rebríček zostavovali pred dvoma rokmi, obsadili úctyhodné striebro, tentoraz však klesli do druhej päťky. 

8. miesto: koláče - V Českej republike sa ako koláč najčastejšie označuje menšie okrúhle pečivo so sladkou náplňou uprostred, napríklad makovou, tvarohovou alebo fondánovou. Tradičné české koláče sa podávajú na dedinách počas posviacky ako sviatočné pohostenie alebo pri významných príležitostiach. Zvyčajne sú malé, s priemerom najviac 8 cm, s jedným druhom náplne a posypané sladkou omrvinkou alebo cukrom. Pečú sa z kysnutého cesta.
8. miesto: koláče - V Českej republike sa ako koláč najčastejšie označuje menšie okrúhle pečivo so sladkou náplňou uprostred, napríklad makovou, tvarohovou alebo fondánovou. Tradičné české koláče sa podávajú na dedinách počas posviacky ako sviatočné pohostenie alebo pri významných príležitostiach. Zvyčajne sú malé, s priemerom najviac 8 cm, s jedným druhom náplne a posypané sladkou omrvinkou alebo cukrom. Pečú sa z kysnutého cesta. Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

5. Míša rezy

Na 5. mieste sú Míša rezy. Server správne upozorňuje, že názov je odvodený od obľúbeného nanuku Míša, ktorý pozostáva z tvarohu obaleného v horkej čokoláde.

 
 
 
Zobraziť príspevok na Instagrame
 
 
 

A post shared by NejRecept.cz (@nejrecept)

4. Dolky

Niekto má rád lievance, iný zasa dolky. Turistom sa české dolky očividne páčia. Ako pripomína Taste Atlas: „tradične sa podávajú teplé, natreté džemom a posypané šľahačkou alebo nadrobeným tvarohom.”

vdolky
Zdroj: top recepty
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 z 4
Späť
Zdieľať
Diskusia