Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 10. októbra 2024 o 14:23
Čas čítania 0:40
Radoslava Juračková

Po prstoch zrejme klepnú aj Čechom. Senát chce zakázať predaj THC v automatoch

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO DROGY
Uložiť Uložené

Český senát navrhol novelu, podľa ktorého nájdeš zložky THC len v špeciálnych obchodoch. Neplnoletým tam bude vstup zakázaný.

Látky ako Kratom, HHC či THC v posledných rokoch získali obrovskú popularitu v Česku i na Slovensku. Dali sa kúpiť takmer na každom kroku a experimentovali s nimi aj deti.

THC sa svojím zložením líšia od HHC, avšak ich účinky sú veľmi podobné a obe vyvolávajú závislosť. Len pred nedávnom u nás zakázali predaj HHC látok z automatov. S rovnakým riešením prišli už aj u našich susedov.

Odporúčané
Predaj HHC v automatoch skončí. Látku majú zaradiť na zoznam nelegálnych drog Predaj HHC v automatoch skončí. Látku majú zaradiť na zoznam nelegálnych drog 23. mája 2024 o 18:39

Senát v krajine schválil novelu, ktorá obmedzí predaj THC. Látky plánujú rozdeliť do viacerých kategórií na základe rizikovosti. Predaju v automatoch a na e-shopoch odzvoní. 

Psychomodulačné látky by sa mali predávať v špeciálnych obchodoch, do ktorých bude obmedzený vstup na základe veku. Chcú zabrániť tomu, aby k nim mali prístup deti. Tie sa k látkam doteraz mohli dostať príliš jednoducho.

Na trhu sa dnes látky nachádzajú v rôznych formách vrátane cukroviniek, ktoré lákajú svojím vzhľadom. V Česku ich plánujú regulovať. Po novom výrobky s obsahom psychomodulačných látok nemôžu napodobňovať cukríky či dokonca hračky. Novelu musí uviesť do platnosti prezident svojím podpisom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia