Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Xiaomi.
dnes 10. októbra 2024 o 10:30
Čas čítania 1:33
Sponzorovaný obsah

Nový vlajkový rad Xiaomi 14T s AI funkciami a foťákom Leica sľubuje dokonalé nočné fotky. Takto môžu vyzerať tvoje zábery (FOTO)

TECH MOBILY SMARTFÓNY XIAOMI
Uložiť Uložené

Xiaomi 14T prichádza s novými vychytávkami, ktoré dodajú nočným fotkám úplne iný rozmer.

Spoločnosť Xiaomi predstavila v Berlíne svoj najnovší vlajkový rad smartfónov Xiaomi 14T. Určený je pre fotografických nadšencov, ktorí hľadajú špičkové obrazové možnosti. Model Xiaomi 14T Pro disponuje 50Mpx hlavným fotoaparátom s objektívom Leica Summilux s veľkou clonou a obrazovým snímačom Light Fusion 900. Táto pokročilá zostava zachytí až o 32 % viac svetla ako predchádzajúci model.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by REFRESHER Slovensko (@refreshersk)

Okrem toho smartfón ponúka aj teleobjektív a ultraširokouhlý snímač, vďaka ktorým je na výber až päť ohniskových vzdialeností – od 15 mm do 120 mm. K dispozícii je tak dostatočná flexibilita na pokrytie rôznych podmienok snímania. 

Xiaomi 14T dokáže s objektívmi Leica a pokročilou AI zhotoviť  úchvatné nočné fotografie.
Xiaomi 14T dokáže s objektívmi Leica a pokročilou AI zhotoviť úchvatné nočné fotografie. Zdroj: Martin Zedníček
Už len do 13. októbra platí špeciálna uvádzacia ponuka na smartfóny zo série Xiaomi 14T s bonusom až do výšky 200 eur. Pri použití kódu pri nákupe získaš bonus až 200 eur a k tomu aj 67W káblovú nabíjačku HyperCharge. Za recenziu nového smartfónu dostaneš darček v podobe slúchadiel Xiaomi Buds 5 v hodnote 99 eur. 
využi uvádzaciu ponuku

AI vychytávky pre každý deň

Ide o skutočne prelomový model, keďže pred pár rokmi sa podobnými parametrami mohli pýšiť iba profesionálne kompaktné fotoaparáty. Smartfóny Xiaomi 14T a 14T Pro si môžu trúfnuť aj na tak náročnú fotografickú disciplínu, akou sú nočné fotografie pohybu. Výsledkom sú úchvatné nočné scény a živé mestské scenérie s mimoriadnou čistotou.

Xiaomi 14T dokáže s objektívmi Leica a pokročilou AI zhotoviť  úchvatné nočné fotografie.
Xiaomi 14T dokáže s objektívmi Leica a pokročilou AI zhotoviť úchvatné nočné fotografie. Zdroj: Martin Zedníček

Operačný systém HyperOS a integrácia najmodernejších AI technológií umožňujú jednoduché vylepšenia fotiek a videí. Na fotky poslúži funkcia AI Image Editing, ktorá nielenže zdokonaľuje kompozíciu a vylepšuje vizuály, ale tiež odomyká nové kreatívne možnosti. S AI funkciou magického odstránenia objektu môžeš z fotky odstrániť neželané predmety alebo osoby.

AI rozšírenie fotografie dodá odfotenému záberu nový rozmer. Portréty možno inteligentne upraviť s funkciou AI Portrét. Získajú tak prirodzený bokeh efekt (rozmazané pozadie).

S AI funkciou magického odstránenia objektu možno z fotky odstrániť neželané predmety alebo osoby.
S AI funkciou magického odstránenia objektu možno z fotky odstrániť neželané predmety alebo osoby. Zdroj: Martin Zedníček

Video pre fajnšmekrov

Pri tvorbe videa sa Xiaomi 14T a 14T Pro predvolene prepnú na filmový pomer strán 2,39:1. Vtedy je možné použiť doplnkové funkcie Cinematic Blur a Rack Focus pre dynamické rozmazanie a doostrenie.

Pre pokročilejších tvorcov je k dispozícii režim Director. Ten predstavuje profesionálne kinematografické rozhranie s rozsiahlym nastavením parametrov. Dokáže zaznamenať HDR videá v 10-bitovom farebnom formáte Rec. 2020 a vie zhotoviť aj 4K záznam pri 30 snímkach za sekundu.

Xiaomi 14T dokáže s objektívmi Leica a pokročilou AI zhotoviť  úchvatné nočné fotografie.
Xiaomi 14T dokáže s objektívmi Leica a pokročilou AI zhotoviť úchvatné nočné fotografie. Zdroj: Martin Zedníček

Video tak zachytí viac detailov vo svetle a tieni a prináša používateľom dynamický rozsah, ktorý je veľmi podobný ľudskému videniu. V rámci umelej inteligencie možno využiť aj funkciu AI Film. Tento pomocník transformuje nahrávanie videa pomocou rozpoznávania scén, návrhov kompozície a synchronizácie hudby.

XiaomiXiaomiXiaomiXiaomi
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia