Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2024 o 15:51
Čas čítania 0:33
Radoslava Juračková

Dubajská princezná sa rozviedla so svojím manželom cez Instagram. Prostredníctvom sociálnej sieti mu vysvetlila svoj krok

ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ ROZVODY A ROZCHODY VZŤAHY
Uložiť Uložené

V islamskej kultúre nie je zvykom, aby k rozvodu pristúpila žena.

Princezná Šejcha Mahra bint Muhammad ibn Rašíd al-Maktúm sa rozviedla so svojím manželom netradičným spôsobom. Dcéra vládcu Dubaja zverejnila instagramový príspevok, v ktorom mu oznámila, že ich manželstvu odzvonilo. Dôvodom je nevera.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Shaikha Mahra Mohammed Rashed Al Maktoum (@hhshmahra)

Drahý manžel, keďže si zaneprázdnený trávením času s inými spoločníčkami, vyhlasujem, že sa rozvádzame. Rozvádzam sa s tebou, rozvádzam sa s tebou a ešte raz, rozvádzam sa s tebou. Drž sa, tvoja bývalá manželka,“ napísala v príspevku.

Portál BBC uvádza, že v islamskej kultúre sa manžel so svojou partnerkou rozvádza tak, že slovné spojenie „rozvádzam sa s tebou“ použije trikrát. V moslimskej kultúre je teda nezvyčajné, aby tento krok spravila žena. So šejkom Manom bin Muhammadom bin Rašídom bin Manom al-Maktúmom tvorila manželský pár rok. Pred dvomi mesiacmi sa im narodilo prvé spoločné dieťa.

Domov
Zdieľať
Diskusia