Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2024, 14:30
Čas čítania 6:55
Martin Adam Pavlík

Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian?

Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian?
Zdroj: TASR/AP/Getty Images/John Shearer
HUDBA BEEF HUDBA KANYE WEST POP RAP TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Prečo si vlastne skočili do vlasov a kto vyhral pomyselný boj?

Zatiaľ čo ona momentálne láme jeden rekord za druhým a vypracovala sa na najväčšiu popovú hviezdu súčasnosti, on vyvoláva čoraz väčšie kontroverzie, je terčom kritiky médií po celom svete a zmenil si umelecké meno. 

Kanye West, známy dnes najmä ako Ye, vo februári potešil fanúšikov nahrávkou Vultures 1, jeho rivalka Taylor Swift o dva mesiace neskôr vydala, prekvapivo, dvojalbum The Tortured Poets Department. Obsahuje až 31 skladieb, má teda vyše dvoch hodín.

Obaja stále patria medzi najpočúvanejších interpretov v rámci svojho žánru, sú však diametrálne odlišné osobnosti. Kým rodáčka z Pensylvánie pôsobí ako pokorný anjelik s milým úsmevom, drsný raper je rokmi v komunikácii čoraz arogantnejší a útočnejší.

Poďme si pripomenúť, ako sa začal známy „beef“ medzi týmito dvoma ostro sledovanými hviezdami, čo všetko vyplávalo na povrch a kto z konfliktu vzišiel ako „víťaz“. Ak sa ti páčia naše prehľady, profily kapiel a zaujímavosti o interpretoch, pridaj sa do klubu Refresher+.

Taylor Swift Ye Kanye West
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík via Dream.ai

Absolútne zbytočný a trápny výstup v priamom prenose

Dnes už dobre vieme, že Kanye má svoje spontánne a výbušné „stavy“, ktoré často vedú k rôznym škandálom. Prečítať si ich môžeš na druhý deň na titulkách novín po celom svete. V roku 2009 počas galavečera MTV Video Music Awards to raper z Atlanty zjavne prepískol.

Odporúčané
Zaži wellness, špičkové gastro a open-air párty v Stredozemnom mori. Slováci opäť organizujú luxusnú dovolenku na lodi Zaži wellness, špičkové gastro a open-air párty v Stredozemnom mori. Slováci opäť organizujú luxusnú dovolenku na lodi 14. mája 2024, 10:00

Raper už na ceremoniál prišiel s fľaškou koňaku. Keď si v tom čase začínajúca, len 19-ročná speváčka prevzala cenu za najlepší videoklip k piesni You Belong with Me, o viac než dekádu starší podgurážený Kanye West za ňou besne nabehol na pódium. Schmatol jej mikrofón a absolútne ju ponížil pred celou halou plnou tých najznámejších celebrít a interpretov.

Obrátil sa na Beyoncé v hľadisku a povedal, že spravila jeden z najlepších videoklipov všetkých čias, a hneď potom spravil gesto, ktorým jasne naznačil, že cenu mala držať v rukách práve členka Destiny’s Child a nie Taylor. Potom raper zmizol z pódia ako víchor.

Rolling Stone píše, že Swift sa hneď nato v zákulisí psychicky zrútila a začala hystericky plakať. Následne čo najrýchlejšie opustila ceremoniál. Podľa časopisu po nečakanej vsuvke vo vysielaní organizátori Westa vyhodili z haly. 

Opustil USA a prestal robiť hudbu

West možno nečakal, akú vlnu „hejtu“ schytá, bola však prirodzená. Po vytriezvení a uvedomení si chyby preto ani dlho neotáľal a speváčke sa prostredníctvom svojho blogu verejne ospravedlnil. Taylor prezradila v rádiu ABC, že jej neskôr aj osobne telefonoval. Kritika verejnosti a pozornosť médií bola natoľko silná, že krátko po incidente sa po raperovi akoby zľahla zem. Uzavrel sa do seba, odišiel zo Spojených štátov a prestal robiť hudbu. 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 158682 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo Kanye priznal v The Ellen Show.
  • Ako zareagovala Taylor Swift s odstupom času na incident z roku 2019.
  • Čím Kanye sklamal Taylor Swift. 
  • Ako zavádzala v celom „beefe“ Kim Kardashian.
  • Čo spieva Taylor o Kanyem v roku 2017.
Domov
Zdieľať
Diskusia