Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. marca 2024, 17:50
Čas čítania 0:46
Anna-Marie Hanzlíková

Legendárny Steven Spielberg prezradil, čo si myslí o Dune 2

Legendárny Steven Spielberg prezradil, čo si myslí o Dune 2
FILMY A SERIÁLY TIMOTHÉE CHALAMET DUNA 2 STEVEN SPIELBERG ZENDAYA
Uložiť Uložené

Jeden z najgeniálnejších sci-fi filmov, ktoré som videl. Steven Spielberg chváli pokračovanie Duny.

Steven Spielberg sa rozhovoril v podcaste The Director’s Cut od DGA. Spovedal ho Kanaďan Denis Villeneuve, režisér a spoluautor scenára oboch dielov Duny, ktoré napísal na motívy knižnej série Franka Herberta.

„Je mi cťou s tebou sedieť a rozprávať sa... Natočil si jeden z najgeniálnejších science fiction filmov, aké som kedy videl,“ povedal Spielberg v rozhovore.

 

Taká lichôtka musela Villeneuva potešiť, Spielberg totiž stojí za snímkami ako E. T. – Mimozemšťan, Čeľuste, Jurský park, Schindlerov zoznam, Chyť ma, keď to dokážeš alebo niektorými filmami o Indianovi Jonesovi. Je držiteľom mnohých filmových ocenení a považujú ho za jedného z najlepších režisérov vôbec.

„Začnem tým, že existuje len málo filmárov, ktorí majú celosvetový vplyv. Nie je to dlhý zoznam. Začnime s Georgesom Mélièsom, Disneym, Kubrickom, Georgeom Lucasom. Raya Harryhausena počítam do zoznamu tiež. Fellini vytvoril svoje vlastné svety. Tim Burton. Samozrejme, Wes Anderson, Peter Jackson, James Cameron, Christopher Nolan, Ridley Scott, Guillermo del Toro. Ten zoznam je dlhší, ale ja hlboko a vrúcne verím, že ty si jedným z jeho najnovších členov,“ vyhlásil presvedčene Spielberg.

Za pozoruhodný moment označil scénu, v ktorej sa filmový Paul prvýkrát vezie na piesočnom červovi. Vraj je to jedna z najlepších vecí, aké videl. 

Domov
Zdieľať
Diskusia