Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. januára 2024, 17:30
Čas čítania 0:43
Karolína Uličná TASR

Židia vraj podporujú nenávisť voči belochom, tvrdil Elon Musk. Dnes navštívil bývalý vyhladzovací tábor Osvienčim v Poľsku

ZAUJÍMAVOSTI DRUHÁ SVETOVÁ VOJNA ELON MUSK
Uložiť Uložené

Podnikateľ čelil v uplynulom období kritike za schvaľovanie antisemitskej konšpiračnej teórie na svojej sociálnej sieti X.

Americký multimiliardár dnes navštívil bývalý nacistický koncentračný tábor Auschwitz-Birkenau pri poľskom meste Osvienčim. Podnikateľ čelil v uplynulom období kritike za schvaľovanie antisemitskej konšpiračnej teórie na svojej sociálnej sieti X.

Na sociálnej sieti X minulý rok v novembri vyslovil súhlas s antisemitským príspevkom, ktorého autor tvrdil, že Židia podporujú nenávisť voči belochom. „Povedal si skutočnú pravdu,“ reagoval Elon na príspevok.

S platformou X následne prestali spolupracovať významní reklamní partneri ako Apple, IBM či Disney. Miliardár neskôr priznal, že to bol najhlúpejší príspevok, aký kedy napísal.

Súkromnou návštevou smutne presláveného vyhladzovacieho tábora z čias druhej svetovej vojny Musk zrejme reagoval na výzvy niektorých židovských predstaviteľov, aby na vlastné oči videl hrôzy holokaustu.

Auschwitz-Birkenau vybudovalo nacistické Nemecko na území okupovaného Poľska. Stal sa celosvetovým symbolom holokaustu, keďže tam v rokoch 1940 – 1945 prišlo o život milión Židov a ďalších asi 100 000 ľudí nežidovského pôvodu.

USA Poľsko židia koncentračný tábor
Zdroj: TASR/AP

Musk má v pondelok v Krakove diskutovať na konferencii organizovanej Združením európskych židov (EJA) na tému antisemitizmu v online priestore. Konferencia sa koná pred Medzinárodným dňom pamiatky obetí holokaustu, ktorý si svet pripomína 27. januára, na výročie oslobodenia vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau.

Domov
Zdieľať
Diskusia