Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2023, 16:57
Čas čítania 0:53
Karolína Uličná

„Dneska idem do ulíc, p**e budú štekať,“ ozývalo sa vianočnými trhmi. Usporiadateľ musel po kritike premazať playlist

ZAUJÍMAVOSTI VIANOČNÉ SVIATKY VIANOČNÉ TRHY
Uložiť Uložené

Vianočný jukebox sa skončil katastrofou. Namiesto kolied zapli vulgárny rap aj techno.

Organizátor vianočných trhov v Liberci bol inovatívny, no to sa mu vypomstilo. Atmosféru Vianoc chcel ozvlášniť a spríjemniť návštevníkom nainštalovaním jukeboxu, aby si každý mohol pustiť svoju obľúbenú koledu. Ľudia si však zvolili celkom iný žáner, píše iDnes.cz.

Vianočnými trhmi sa tak ozývali vulgárne texty od kontroverzného rapera Řezníka, Bengoro od Rytmusa, disstrack Škola rapu od Rytmusa, Separa a Moma, skladba Jsme v haj*lu od punkovej skupiny SPS či hard techno. Stačilo len vhodiť mincu, aby tieto a mnohé iné nevhodné piesne niekoľko dní zneli na námestí v Liberci.

„Objednali sme si playlist s vianočným setom, aby tam bola slučka päťsto pesničiek s vianočnou tematikou, ktoré pôjdu dookola, keď si ľudia nič nenavolia. K tomu bol všeobecný playlist, ktorý sa bežne dodáva napríklad do reštaurácií. Toto sme však úplne nedomysleli,“ priznáva chybu hlavný organizátor trhov Ondřej Červinka.

„Vianočný playlist“ v jukeboxe obsahoval totiž aj vulgárny rap či techno. Hneď nato organizátori kontaktovali dodávateľa jukeboxu a spoločnými silami na diaľku zmazali väčšinu problémových žánrov. Adventný jukebox po update zostal na svojom mieste, ale teraz ponúka už iba obmedzený výber hudby.

Odporúčané
Čo robiť, keď sa na Vianoce prežerieš? Gastroenterológ radí, čo robiť, aby si sa vyhol žlčníkovému záchvatu Čo robiť, keď sa na Vianoce prežerieš? Gastroenterológ radí, čo robiť, aby si sa vyhol žlčníkovému záchvatu 24. decembra 2023, 9:30

„Zostal tam český a svetový pop, rock, kompletný vianočný set, jednoducho veci, ktoré nie sú problematické. Trhy sa tým oživili a nehrá tam stále to isté. Ľudia si môžu pustiť niečo iné. Nedostatky a chyby sme odstránili a teraz to funguje dobre,“ dodáva organizátor.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Martin Palkovič
Domov
Zdieľať
Diskusia