Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2023, 10:30
Čas čítania 1:52
Dominik Vetrák

Január začne nabitý herný rok 2024. Vyjdú nové hry ako Yakuza, Tekken 8, The Last of Us 2 či nový Princ z Perzie

Január začne nabitý herný rok 2024. Vyjdú nové hry ako Yakuza, Tekken 8, The Last of Us 2 či nový Princ z Perzie
Zdroj: Sega/Ubisoft/PlayStation/Bandai Namco
TECH NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Aké nové hry vyjdú v januári? Na čo sa oplatí tešiť najviac?

Prvé mesiace roka 2024 budú pre hráčov nesmierne nabité. Vyjde veľké množstvo atraktívnych, veľkých, ale aj menších hier. Čo si z toho vybrať pri obmedzenom rozpočte?

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Bulletstorm VR – 18. január (PS VR2, Quest, PC)

Milovaná akčná hra, ktorá sa preslávila vtipnými hláškami, adrenalínovým, brutálnym gameplayom a skvelým level dizajnom, odmieta v dôsledku nových verzií upadnúť do zabudnutia. Tá najnovšia je určená pre majiteľov headsetov pre virtuálnu realitu. Bulletstorm je akčná FPS v štýle Doom.


Prince of Persia: The Lost Crown – 18. 1. (PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Switch, PC)

Pôjde o 2D plošinovku so zameraním na súboje, ale najmä hádanky a skákanie z miesta na miesto. Vývojári chcú vrátiť obľúbenú sériu späť ku koreňom. Hra vyzerá veľmi kvalitne, s prepracovaným systémom súbojov a pohybu. 


The Last of Us Part II Remastered – 19. 1. (PS5)

Najlepšia hra posledných rokov dostáva vylepšenú verziu. Drobné grafické upgrady sú samozrejmosťou, ale hráči sa tešia najmä na nové ovládanie hry so špeciálnymi funkciami ovládača DualSense (vibrácie či odpor tlačidiel). Najväčším lákadlom je však bonusový obsah.

Hráči sa môžu tešiť na levely či časti, ktoré vývojári nakoniec z hry vystrihli. Súčasťou levelov bude aj komentár od tvorcov, ktorí vysvetlia, prečo sa obsah nakoniec do hry nedostal. Ešte väčší záujem však vzbudil režim No Return. Pôjde o roguelike mód, v ktorom budú hráči čeliť všetkým typom nepriateľov zo základnej hry vrátane súbojov s bossmi.

Odporúčané
Vstane Xbox v máji z mŕtvych? Vyjde im exkluzivita, ktorá môže prekonať aj God of War a The Last of Us. Aké hry ešte vyjdú? Vstane Xbox v máji z mŕtvych? Vyjde im exkluzivita, ktorá môže prekonať aj God of War a The Last of Us. Aké hry ešte vyjdú? 30. apríla 2024, 12:30

Vždy, keď zomrú, začnú odznovu, no postupne si budú vylepšovať postavu. Každý pokus o prejdenie módu prinesie nové výzvy, nové rozmiestnenie nepriateľov a nové zásoby. Stereotyp teda nehrozí. Hráči si postupne odomknú aj možnosť hrať za iné postavy, ako napríklad Joela, Leva či Dinu. 


Like A Dragon: Infinite Wealth – 26. 1. (PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC)

Vývojári zo štúdia RGG už sľúbili, že nový titul zo série Like a Dragon (donedávna sa volala Yakuza) bude vôbec najväčší, najdlhší a s najrobustnejšou mapou vôbec. Hlavní hrdinovia Ichiban a Kiryu sa totiž ocitnú na havajských ostrovoch, kde sa dostanú do problémov s miestnou mafiou. 

Podľa vzoru Yakuza 7 pôjde aj o veľké RPG s emotívnym príbehom, desiatkami postáv a ťahovým súbojovým systémom. Fanúšikovia série sa môžu tešiť na vtipné vedľajšie misie a dramatické, napínavé momenty v hlavnom príbehu. Tí, ktorí s týmito hrami ešte nemajú skúsenosti, by to mali napraviť. Predošlú časť sme totiž zaradili na 3. miesto v rebríčku najlepších hier roka 2020.


Tekken 8 – 26. 1.  (PS5, Xbox Series X/S, PC) 

Príbeh najnovšej časti z akčnej série Tekken sa sústredí na konflikt medzi Jinom a Kazuyom. Bitkársky titul bude konkurovať Mortal Kombat 1 a Street Fighter 6. Pri vydaní ponúkne 32 postáv, bohatý multiplayer a viaceré singleplayerové módy.

Okrem toho vyjdú aj chválené vizuálne novely, akými sú reedícia Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy (25. január) či Another Code: Recollection pre Nintendo Switch, a to 19. januára.

Domov
Zdieľať
Diskusia