Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. decembra 2023, 9:30
Čas čítania 5:58
Lukáš Čelka

Učiteľka mala milostný pomer s 12-ročným žiakom: keď si odpykala trest vo väzení za sexuálne zneužitie dieťaťa, zobrali sa

ZAUJÍMAVOSTI PEDOFÍLIA ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Zo žiaka Mary sa nakoniec stal jej manžel, ktorý pri nej stál až do posledného vydýchnutia.

Aj keď sa hovorí, že láska nepozná hranice, nejaké by predsa len mohla poznať. Vzťah Mary Kay Letourneauovej s jej nastávajúcim manželom Vilim Fualaauom sa začal podobne ako väčšina románikov – vášnivým bozkom. Nebolo by na tom nič zlé, ak by Vili vtedy nebol len 12-ročný študent a Mary jeho 34-ročná učiteľka.

Keď sa ich vzťah prevalil, Letourneauová sa ocitla pred súdom. Pred porotou sa priznala k sexuálnemu zneužitiu dieťaťa a svoje činy oľutovala. Súd ju vtedy poslal za mreže na 7 rokov. Hoci jej pobyt vo väzení mohol predpovedať istý koniec milostného príbehu, práve naopak – bol to len jeho začiatok.

Dvojica milencov si zostala aj napriek dlhému odlúčeniu verná. Zatiaľ čo bola Mary vo väzení, z Viliho sa stal dospelý 21-ročný muž. Počkal, kým jeho lásku prepustia z väzenia, zosobášili sa a vychovávali spolu svoje dve dcéry. A hoci sa po štrnástich rokoch spolužitia rozhádali a odlúčili, keď Mary rok po ich rozvode diagnostikovali vážnu chorobu, Vili sa k nej vrátil a bol jej oporou až do posledného vydýchnutia.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Tento veľmi neobvyklý a kontroverzný milostný príbeh roky plnil titulky amerických bulvárnych novín a pohoršoval ich čitateľov. Nie je sa pritom ani čomu čudovať. To, čo Mary pokladala za úprimnú lásku, v očiach ostatných ľudí vyzeralo ako zvrátenosť a znásilnenie bezbranného dieťaťa.

Ešte predtým, než sa pozrieme bližšie na vzťah učiteľky a jej študenta, ktorý spečatili manželstvom, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti rôzne zaujímavé príbehy z histórie páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Odporúčané
Tajný výskum spojil mladú ženu a delfína natoľko, že mali intímny pomer. Keď sa skončil, zviera zo smútku spáchalo samovraždu Tajný výskum spojil mladú ženu a delfína natoľko, že mali intímny pomer. Keď sa skončil, zviera zo smútku spáchalo samovraždu 3. októbra 2023, 9:30

Mary, učiteľka z dobrej spoločnosti

Ako píše portál AI, Mary Katherine Schmitz sa narodila v Kalifornii 30. januára 1962. Ako dieťa vyrastala v konzervatívnej rodine. Marin otec kandidoval v roku 1972 za prezidenta ako nominant strany American Independent Party (pozn. americká pravicová strana) a jej mama bola zanietená katolíčka.  

Keďže rodičia plánovali mať zo svojej dcéry političku, ktorá bude kráčať v otcových šľapajach, poslali ju na Arizonskú štátnu univerzitu. Mary mala v pláne dokončiť štúdium a presťahovať sa do Washingtonu, kde chcela začať pracovať na svojej politickej kariére. Jej víziu budúcnosti však prekazila láska.

Na škole sa zamilovala do spolužiaka Steva Letourneaua, s ktorým otehotnela, píše Biography. V roku 1985 sa spolu zosobášili a Mary prevzala meno Letourneauová. S jej novým manželom sa presťahovali na Aljašku a odtiaľ do Washingtonu, kde spolu mali ďalšie tri deti.

Mary Kay Letourneauová.
Mary Kay Letourneauová. Zdroj: Youtube/@Jami Rice

V roku 1989 sa Mary zamestnala ako učiteľka na základnej škole v meste Shorewood, nachádzajúcom sa neďaleko Seattlu. Veľmi rýchlo si ju obľúbili nielen žiaci, ale i kolegovia.

Odporúčané
Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) 9. februára 2024, 17:00

„Všetci učitelia, ale aj vedenie školy hodnotili prácu pani Letourneauovej vždy veľmi pozitívne. Všetci si mysleli – a stále si myslia, že je dobrá učiteľka. Dobrý človek,“ povedala personalistka zo školy Shirley Hodgosová pre periodikum Seattle Times v roku 1997, keď sa na verejnosť dostali informácie o pomere Mary s 12-ročným chlapcom.

Pedofilná láska

Okrem desiatok iných študentov učila Letourneauová aj chlapca menom Vili Fualaau. Prvýkrát sedel na jej hodinách už ako osemročný. Sama Mary vtedy asi ešte netušila, že sa do neho o štyri roky neskôr zamiluje.

Ako píše portál AI, mladá učiteľka si začala Viliho viac všímať v šiestej triede, keď mal 12 rokov. Aj napriek tomu, že niekedy počas vyučovania vyrušoval, mala pocit, že mu rozumie čoraz viac.

„Išlo o milióny momentov, ktoré medzi nami budovali niečo krásne a strašidelné zároveň. Veľmi sme sa zblížili. Vyzeralo to, že máme skutočne rovnaký zmysel pre humor,“ povedala Mary v roku 2004 pre CNN s tým, že jej žiak bol skutočne jej slabosťou.

Mary Kay Letourneauová a jej žiak Vili.
Mary Kay Letourneauová a jej žiak Vili. Zdroj: Youtube/@Jami Rice

Vili to však v tom čase vnímal iba ako hru. Stavil sa totiž so svojou sesternicou, že dokáže zbaliť učiteľku. „Spomínam si, že som si zvykol deň dopredu plánovať, čo vtipné poviem na jej hodine alebo aké prekvapenie jej nechám na katedre. S Mary sme sa však natoľko zblížili, že som úplne zabudol na svoju stávku so sesternicou,“ zaspomínal si Fualaau po rokoch.

Mary a Vili sa ešte viac zblížili, keď učiteľka objavila chlapcov talent na výtvarné umenie.

Ako píše Biography, s Fualaauom sa Mary nestretávala už len v škole. Často býval u Mary doma, kde mu pomáhala rozvíjať nadanie. Vili sa rýchlo spriatelil s jej najstarším synom Stevom, ktorý bol od neho len o rok mladší. Jedného dňa však vášeň, ktorú voči sebe cítili 12-ročný žiak a v tom čase 34-ročná učiteľka, prepukla.

Odporúčané
Lenockatt pomohla odhaliť kauzu zneužívaných dievčat: Nesúhlasím s tým, že ich Fiki Sulík nazval hlúpymi pi*ami (Rozhovor) Lenockatt pomohla odhaliť kauzu zneužívaných dievčat: Nesúhlasím s tým, že ich Fiki Sulík nazval hlúpymi pi*ami (Rozhovor) 9. februára 2024, 14:30

„Incident sa stal neskoro v noci a neskončil sa bozkom. Myslela som si, že presne tak sa skončí, ale to sa nestalo,“ povedala Letourneauová pre ABC News, aby priblížila začiatok svojho sexuálneho vzťahu s chlapcom.

Dlho sa však učiteľke tajiť vzťah s Vilim nedarilo, píše portál Biography. Vo februári 1997 našiel Marin manžel milostné listy, ktoré napísala svojmu žiakovi. Vtedy ešte netušil, že  jeho žena čaká s chlapcom dieťa. Steve Letourneau nedokázal mlčať a o svojom desivom náleze povedal príbuznému, ktorý okamžite zalarmoval vedenie základnej školy v Shorewoode. Mary Kay Letourneauová skončila 4. marca 1997 v putách za podozrenie zo sexuálneho zneužívania dieťaťa.

Mary Kay Letourneauová so svojím prvým manželom.
Mary Kay Letourneauová so svojím prvým manželom. Zdroj: Youtube/@Jami Rice

Letourneauová porodila v máji 1997 dievčatko, ktorého otcom bol Vili, a dala mu meno Audrey. O tri mesiace neskôr sa pred súdom priznala k zneužívaniu dieťaťa. Hoci jej obhajca tvrdil na základe lekárskeho posudku psychiatra, že jeho klientka trpí bipolárnou poruchou, súd poslal Mary do väzenia na sedem rokov. Po tom, čo si odpykala prvých 80 dní, ju prepustili pod podmienkou, že vstúpi do nápravného programu pre sexuálnych delikventov a s Fualaauom nebude v žiadnom kontakte. Dlho sa na slobode však neohriala.

Odporúčané
Jedna mala 17, druhá len 12 rokov. Slovenky otvorene hovoria o následkoch sexuálneho násilia Jedna mala 17, druhá len 12 rokov. Slovenky otvorene hovoria o následkoch sexuálneho násilia 25. novembra 2023, 14:30

Vo februári 1998 našli policajti Mary sedieť v zaparkovanom aute s chlapcom. Mali so sebou 6 200 dolárov (približne 5 600 eur), pasy a množstvo oblečenia. Policajná hliadka zhodnotila, že dvojica plánuje útek z krajiny.

Mary Kay Letourneauová pred súdom.
Mary Kay Letourneauová pred súdom. Zdroj: Youtube/@Jami Rice

Keďže išlo o jasné porušenie podmienečného prepustenia, Letourneauová skončila opäť vo Washingtonskom väzení pre ženy. V októbri 1998 porodila za mrežami druhú Viliho dcéru. O obe dievčatá sa starala Viliho matka, zatiaľ čo si Mary odpykávala trest. Letourneaovci sa počas tohto obdobia spolu rozviedli a všetky štyri deti z ich manželstva zostali vo výlučnej starostlivosti otca, ktorý sa s nimi presťahoval na Aljašku.

Nezdolateľná láska  

Keď Mary v auguste roku 2004 prepustili, rozhodla sa vyhľadať Viliho, píše Biography. Počas jej celého pobytu vo väzení neboli v kontakte. Obaja požiadali súd, aby zákaz priblíženia k chlapcovi, ktorý dostala Mary ešte pred siedmimi rokmi, zrušil. Chlapec bol v tom čase už dospelý 21-ročný muž.

O niekoľko mesiacov neskôr po prepustení Mary sa dvojica zasnúbila a v máji 2005 spečatili svoj vzťah manželstvom. Ich spoločné dcérky, ktoré vychovávala Viliho matka, boli na svadbe ako družičky. Mary mala v deň svojho druhého sobáša 43 rokov.   

Odporúčané
Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život 16. augusta 2023, 14:30

„Momenty, keď sme si na posvätnom mieste pri oltári sľubovali vernosť, sa mi zdali ako spomalené a magické,“ povedal Mary o rok neskôr v relácii NBC Dateline. Fualaau pohotovo dodal: „Najlepší moment bol pre mňa ten, keď nás vyhlásili za manželov.“

Mary Kay Letourneauová potom, ako vyšla z basy.
Mary Kay Letourneauová potom, ako vyšla z basy. Zdroj: Youtube/@Jami Rice

Nasledujúcich desať rokov o dvojici písali všetky známe americké bulvárne časopisy. Manželia s kontroverznými začiatkami vzťahu zostali žiť neďaleko Seattlu, kde si prenajali dom na pobreží a spoločne vychovávali svoje dcéry. V roku 2015 oslávili výročie rozhovorom so známou novinárkou Barbarou Waltersovou. Vili v ňom viackrát povedal, že ho trápi, keď ho médiá opisujú ako obeť. Jedným dychom sa však priznal, že zápasí s depresiami. Mary dodala, že je jej „ľúto, ako sa veci vyvinuli“.

Zatiaľ čo médiá prepierali ich vzťah, v realite medzi nimi vznikala čoraz väčšia priepasť. Láska opadla a pár si prestával rozumieť. Presne v tom čase vysielala televízia dokument  Mary Kay Letourneau: All American Girl, zobrazujúci ich milostný príbeh. Ich životný príbeh spracovali aj vo filme May December, ktorý vyšiel tento rok.

Odporúčané
Z brucha jej trčali črevá a takmer jej odrezali hlavu. Toto je príbeh Alison Botha, ktorá prežila znásilnenie aj pokus o vraždu Z brucha jej trčali črevá a takmer jej odrezali hlavu. Toto je príbeh Alison Botha, ktorá prežila znásilnenie aj pokus o vraždu 5. júla 2023, 14:30

Keďže sa napriek popularite láska medzi Vilim a Mary vytrácala, rozhodli sa v roku 2017 rozviesť a odlúčiť. Krátko nato Mary diagnostikovali rakovinu. 

Spolu do posledného vydýchnutia

Ako píše portál AI, hoci sa Fualaau po rozvode presťahoval zo Seattlu do Kalifornie, vrátil sa, aby bol blízko svojej bývalej manželky počas posledných dní jej života. Ako píše NY Times, keď Mary zomrela 6. júla 2020 vo veku 58 rokov, Vili stál po jej boku.

„Posledné dva mesiace života Mary stál Vili pri nej 24 hodín denne sedem dní v týždni. Staral sa o ňu,“ povedal pre portál Today právnik Mary David Gherke.

Mary Kay Letourneauová s Vilim rozprávali o svojom vzťahu v rôznych médiách.
Mary Kay Letourneauová s Vilim rozprávali o svojom vzťahu v rôznych médiách. Zdroj: Youtube/@EntertainmentTonight

„Áno, boli rozvedení a hádali sa, ale vždy boli do seba zamilovaní. Vili vedel, že Marin koniec sa rýchlo blíži, a kvôli nej – kvôli rodine sa vrátil do Seattlu. Byť pri Mary do konca znamenalo pre neho všetko, hoci to príšerne bolelo,“ dodal.

Hoci príbeh Mary Kay Letourneauovej a Viliho Fualaaua trval viac ako 20 rokov a stáli pri sebe až do konca Marinho života, nie je možné ignorovať jeho začiatok. Ona mala tridsaťštyri rokov a on dvanásť. Napriek všetkému, čo spolu prežili a ako to dopadlo, Vili sám v jednom z rozhovorov paradoxne poznamenal, že by nechcel, aby jeho dcéry kráčali v jeho šľapajach a chodili s niekým oveľa starším.

Odporúčané
VYSVETĽUJEME: Ovplyvní kauza Rammsteinu zvyšné koncerty na turné a podal niekto na Tilla Lindemanna trestné oznámenie? VYSVETĽUJEME: Ovplyvní kauza Rammsteinu zvyšné koncerty na turné a podal niekto na Tilla Lindemanna trestné oznámenie? 9. júna 2023, 16:00

„Nechcem, aby sa mladšie deti sobášili alebo mali vzťah s niekým starším,“ povedal pre portál People ešte v roku 2015, dva roky pred smrťou svojej životnej lásky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia