Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
20. novembra 2023, 17:01
Čas čítania 0:36
Karolína Uličná

Najdrahšia fľaša na svete: Vzácna whisky z roku 1926 má nového majiteľa, vydražil ju za astronomickú sumu

GASTRO ALKOHOL HISTÓRIA PENIAZE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Takmer storočná škótska whisky sa predala za 2,5 milióna eur.

Fľaša whisky Macallan z roku 1926 sa stala najdrahšou na svete. Na aukcii v Londýne sa predala za takmer 2,5 milióna eur, uviedlo CNN. Na svete existuje celkovo iba 40 fliaš tejto vzácnej škótskej whisky. Po takmer 60-ročnom zrení v sudoch to z nej podľa aukčného domu robí najstarší ročník Macallanu, aký bol kedy vyrobený.

Táto whisky je veľmi bohatá na chuť, obsahuje veľa sušeného ovocia, veľa korenia a dreva. Zo 40 fliaš naplnených v roku 1986 nebola žiadna sprístupnená na kúpu, pričom niektoré boli namiesto toho ponúkané iba najlepším a prémiovým klientom The Macallan.

V sobotňajšej dražbe išlo o jednu z 12 fliaš pokrytých etiketou, ktorú navrhol známy taliansky maliar Valerio Adami. Je tiež prvou z fliaš The Macallan z roku 1926, ktorá prešla rekonštrukciou vykonanou pálenicou v Škótsku pred aukciou.

Whisky „tak pokorila nový rekord pre akúkoľvek fľašu liehoviny alebo víno predávané v aukcii“, uviedol aukčný dom pre tlačovú agentúru AFP.

Domov
Zdieľať
Diskusia