Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. novembra 2023, 15:29
Čas čítania 0:40
Karolína Uličná

Gmail začne onedlho mazať účty. Ak o ten svoj nechceš prísť, skontroluj si poštu

TECH GOOGLE OPATRENIA
Uložiť Uložené

Od 1. decembra začne Google hromadne vymazávať neaktívne účty na Gmaili. Prísť môžeš aj o fotky v Drive.

Gmail chystá veľké zmeny. Ak patríš k ľuďom, ktorí si nezvyknú kontrolovať poštu a nevadia ti stovky neotvorených správ, zbystri pozornosť. Gmail totiž čoskoro začne mazať neaktívne účty, informuje Unilad.

Netýka sa to iba samotných účtov. Vymazané budú aj dáta v rámci Google Workspace, ako sú Dokumenty, Disk, Meet, Kalendár a Fotky Google. Google tak chce eliminovať neaktívne či fejkové účty. Niet sa čomu diviť, že siaha po takýchto opatreniach. V roku 2019 mal Gmail 1,5 miliardy aktívnych používateľov na celom svete, čo z neho robí celosvetovo najväčšiu e-mailovú službu.

Zmeny sa však budú týkať iba osobných účtov a nijako neovplyvnia účty organizácií (školské či firemné emaily). Neaktívne účty začnú odstraňovať 1. decembra. Ak je účet ohrozený a chystajú sa vymazať ho, mali by ťa informovať a svojou aktivitou tak môžeš svoje konto a dáta s ním spojené zachrániť.


„Aktualizujeme pravidlá nečinnosti pre Google účty. Ak sa účet nepoužíva alebo ste sa doň neprihlásili aspoň dva roky, počnúc koncom tohto roka môžeme odstrániť účet a aj jeho obsah,“ vyjadril sa Google.

gmail
Zdroj: Unsplash/Justin Morgan
Domov
Zdieľať
Diskusia