Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo


3. Slovenská parenica

Slovenská parenica je mäkký parený syr vyrobený z ovčieho mlieka, ktorý žiadnemu Slovákovi netreba predstavovať. Možno stojí pri nej za zmienku len fakt, že sa pôvodne vyrábala v okolí Zvolena a Brezna začiatkom 19 storočia, odkiaľ sa rozšírila do všetkých kútov Slovenska. 

Oštiepok.
Oštiepok. Zdroj: Wikipedia Commons/@Maciarka

2. Slovenský oštiepok

Slovenský oštiepok môže byť vyrobený z ovčieho aj z kravského mlieka, ale dokonca i z oboch naraz. Môže byť dusený, parený, údený a vyrábať ho môžu v priemyselnej výrobe aj na salaši. Jeho výzor ani chuť netreba nikomu predstavovať. Poznajú ju Slováci aj cudzinci a všetci ju milujú.


1. Slovenská bryndza

Sme vo finále! Podľa cudzincov je najchutnejším slovenským produktom bryndza. Nezameniteľná chuť a vôňa rýdzo slovenského produktu je niečo, čo im nikde inde neponúknu. Keď im k tomu naservírujeme halušky i pirohy, zaručene ani nebudú chcieť odísť.

bryndzové halušky
Zdroj: Flickr/Alpha

Cudzinci u nás nielen radi jedia, ale aj pijú

Dobré slovenské jedlá treba aj zapiť. A keď si ako turista na salaši, tak čím iným než žinčicou? Možno by si to netipoval, ale presne tento nápoj je z nášho „slovenského menu“ pre cudzincov úplne najobľúbenejší.

žinčica
Zdroj: Youtube/Jozef Kassai


Radi si však u nás dajú aj niečo tvrdšie. Ako druhý obľúbený slovenský nápoj totiž označili našu tradičnú Spišskú borovičku. Keď teda k tebe nabudúce príde návšteva z cudziny, už budeš vedieť, že jej máš ponúknuť bryndzu a k tomu destilát s príchuťou borievky.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 5 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia