Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
TOTO sú lacné letenky na október. Uteč do tepla zo sychravej jesene
Letenky do Kuvajtu ťa budú v októbri stáť trochu viac ako 100 eur.
Letenky do Kuvajtu ťa budú v októbri stáť trochu viac ako 100 eur. Zdroj: Canva

Kuvajt 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 24. 10. 2023 – 28. 10. 2023 

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 111,48 €

Táto krajina na Strednom východe s bohatým kultúrnym dedičstvom je, ako inak, zmesou moderných a tradičných zvykov a tradícií. V krajine sa nachádza niekoľko múzeí vrátane Kuvajtského národného múzea v hlavnom meste Kuvajt, kde sa naučíš niečo viac o miestnej kultúre a histórii. Miesto, ktoré sa označuje ako „must see“, sa nazýva Veľká mešita Al-Masjid Al-Kabir. So svojou rozlohou 45-tisíc štvorcových metrov je najväčšou v krajine. 

Určite však nevynechaj ani ikonické kuvajtské Dvojičky, stavbu v podobe dvoch ihlanov s guľami, ktorá ti vypichne oči azda na každej pohľadnici z tejto krajiny. Sú turisticky veľmi obľúbené a ponúkajú panoramatický výhľad na hlavné mesto. Príjemne ťa prekvapí aj obrovský Park mučeníkov, kde výnimočne nájdeš aj „kopec“ zelene, pamätníky, múzeá aj amfiteáter. 

Do Tel Avivu v októbri odletíš len za 70 eur.
Do Tel Avivu v októbri odletíš len za 70 eur. Zdroj: Unsplash/Shai Pal

Tel Aviv 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 17. 10. 2023 – 21. 10. 2023 

Letecká spoločnosť: Ryanair

Cena: 70 €

Ako inak, aj v hlavnom meste Izraela sa môžeš stretnúť s viacerými kontrastmi. Tentoraz však nielen v podobe luxusných hotelov a chátrajúcich budov vo vnútrozemí. Stretávajú sa tu rôzne náboženstvá a pravidelne sa konajú najúžasnejšie pride pochody. Pri návšteve nevynechaj Biele mesto, ktoré je súčasťou svetového dedičstva UNESCO. Nájdeš tu jedinečnú, bohatú zbierku architektúry v štýle Bauhausu, ale i varietu medzinárodných štýlov.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

V tomto meste si okrem estetického zážitku z architektúry vychutnáš aj párty ako nikde inde a na zážitky z nočného života budeš spomínať ešte veľmi dlho. Svedčí o tom aj fakt, že sa mladší obyvatelia Tel Avivu často opisujú ako noví neeurópski Berlínčania. Nie nadarmo sa hovorí: Tel Aviv plays, Jerusalem prays.

Letenka do Istanbulu ťa v októbri vyjde len o niečo viac ako 100 eur.
Letenka do Istanbulu ťa v októbri vyjde len o niečo viac ako 100 eur. Zdroj: Unsplash/Anna Berdnik

Istanbul 

Miesto odletu: Budapešť

Termín: 11. 10. 2023 – 19. 10. 2023 

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 103 €

Najväčšie mesto Turecka sa rozprestiera na dvoch kontinentoch, ázijskom a európskom. Metropolu nazývajú aj mestom mešít, na ktoré tu narazíš doslova na každom kroku. Jedna z nich, Hagia Sofia, je známa práve svojou polohou na oboch kontinentoch a turecká tradícia prezrádza, že okolie cisárovho trónu v tomto chráme bolo oficiálnym stredom sveta. Túto pamiatku by si teda rozhodne zo svojho „to do listu“ vynechať nemal. 

Pozrieť si môžeš aj istanbulské archeologické múzeum, v ktorom natrafíš na vzácne poznatky z histórie. Ak ťa však vzdelávanie neberie, vedz, že Turecko je známe aj pre svoje bazáre. V nich nakúpiš skutočne všetko. Najznámejším v meste je Veľký bazár – Kapalı Çarşı –, ktorý zaberá celú mestskú štvrť. Je obklopený hrubými múrmi a dvoma mešitami a dostaneš sa doň cez jednu z jedenástich brán. Na záver si nezabudni domov doniesť sladkosti ako turecký med, baklava či turecký ryžový nákyp.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia