Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. septembra 2023, 10:00
Čas čítania 3:14
Tímea Krauszová

Voňaj ako poloboh: 6 brutálnych parfumov pre mužov, ktoré musíš vyskúšať

MÓDA KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU PARFUMY
Uložiť Uložené

Vyberáme najzaujímavejšie vône pre pánov, ktoré prišli na trh v tomto roku.

Skúšame, ovoniavame a zisťujeme, čo je nové, aby si z parfumérií neodchádzal s podráždeným nosom a prázdnymi rukami. Toto je nový Refresher výber najlepších parfumov pre mužov, ktoré značky predstavili v lete 2023. Sú to horúce novinky, niektoré sa začali predávať len krátko pred napísaním článku, no už teraz im predpovedáme trvácne miesto na poličkách drogérií. Sú nadčasové, príťažlivé a priam ideálne na prichádzajúce jesenné počasie.

Voňaj dobre s Refresherom a nestrať prehľad o tom, čo práve fičí. Všetky naše články o parfumoch nájdeš tu a viac obsahu o kozmetike a starostlivosti o pleť aj pre mužov prinášame v tejto sekcii.

Odporúčané
Slováci sa zamilovali do parfumov za 20 €, ktoré voňajú ako Chanel či Dior. Porovnali sme ich s originálmi, či naozaj stoja za to Slováci sa zamilovali do parfumov za 20 €, ktoré voňajú ako Chanel či Dior. Porovnali sme ich s originálmi, či naozaj stoja za to 15. decembra 2022, 12:30

Yves Saint Laurent MYSLF

Buď sám sebou za každých okolností. Tak znie motto novinky z dielne YSL. Tvárou kampane na ich nový parfum MYSLF nie je nik iný než Austin Butler – kedysi detská herecká hviezda, ktorú dnes poznáš z trailera na film Dune Part Two. Butler sa tak zároveň stal globálnym ambasádorom značky.

Vonia ako elegantný a moderný muž, ktorého chceš spoznať (myslíme tým voňavku, nielen Butlera!). Obsahuje tóny pomarančového kvetu, srdca pačuli, ambry a tabaku a podľa nás by sa pokojne zmestil aj do kategórie unisex. Je trochu svieži, trochu zemitý a hlavne neskutočne sexi. Zabalený je v elegantnom čiernom flakóne, ktorý je navyše aj doplniteľný – body navyše za udržateľnosť, YSL, dobrá práca!

Cena: 143,50 €/100 ml

Inak ako povzdychom sa táto vôňa nedá ani opísať, ale skúsime to. Povzbudzujúca bylinková aróma ťa v mysli prenesie do daždivých lesov, na chaty s priateľmi či na dobrodružný výlet s tvojou láskou. Rodovo neutrálna novinka sa hodí na všetky ročné obdobia a zemité vône bezpochyby pristanú aj tým najväčším drsňákom.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Srdcom vône je intenzívny levanduľový olej, vylisovaný z rastliny vyšľachtenej spojením dvoch rôznych levandúľ. Pridané sú tóny mäty, ďateliny a muškátového orieška s hlbokým, sladkým a drevitým vetiverom a pačuli v základe. Výsledkom je divoká a zároveň rafinovaná vôňa, s ktorou vynikneš. Moderná a predsa tak veľmi zakorenená v prírode. Oh, a tiež je doplniteľná. Hot? Jednoznačne!

Vezmeš si ma? 

Neručíme ti, že sa ťa to niekto opýta, ale mohol by sa. S týmto parfumom sa oblečieš do tónov santalového a cédrového dreva s tónmi jazmínových kvietkov a afrodiziakálneho pižma. Hrejivá vôňa ti však pristane aj v iné dni, pokojne aj v tie bežné strávené v práci.

Návrhármi boli manželia Mona Kattan a Hassan Elamin, zakladatelia Huda Beauty a tiež značky parfumov Kayali. Pri dizajne mysleli práve na svoju svadbu a spoločne navrhli svadobnú kolekciu vôní.

Cena: 93 €/50 ml

The Wedding Velvet Santal.
The Wedding Velvet Santal. Zdroj: Kayali/Huda Beauty

Predstav si horiace drevo a karamelizovaný cukor v temnej verzii. Nejde to? Tak si jednoducho budeš musieť zohnať tohtoročnú Cartier novinku, pretože tento parfum vonia ako najlepšie rande tvojho života – no sme si istí, že by si v ňom bez problémov uzavrel aj najlepší obchodný deal roka. Napriek tomu, že je vôňa príťažlivá, nie je príliš ťaživá a pokojne znesie aj bežné pracovné povinnosti. Stačí, ak si trúfneš – je vhodná pre tých, ktorí sú odvážni a tak trošku mysteriózni.

 
Trošku sladká, trošku korenistá, trošku ako poloboh: nazvali by sme ju aj charizmou vo fľaške.
 
Cena: 128 €/100 ml
 
Pasha de Noir Absolu.
Pasha de Noir Absolu. Zdroj: Cartier
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia