Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2023, 11:58
Čas čítania 2:03
Daniel Mikolášik

VIDEO: Post Malone si kúpil zberateľskú kartičku Pána prsteňov za 2,6 milióna. Prekonal tým historický rekord

HUDBA PÁN PRSTEŇOV POST MALONE
Uložiť Uložené

Ide o historicky najdrahšiu MTG kartu všetkých čias.

To, že americký spevák a raper Post Malone je vášnivým fanúšikom Tolkienovej trilógie Pán prsteňov, nie je žiadnym tajomstvom. Postavu Saurona z tejto fantasy ságy ma vytetovanú na ruke a v minulosti pridal na svoj Instagram aj fotku s jeho maskou a Prsteňom moci.

Po novom si do svojej zbierky pridal ďalší, veľmi vzácny artefakt súvisiaci s príbehom odohrávajúcim sa vo fiktívnej Stredozemi. Kúpil si totiž mimoriadne cennú kartu The One Ring z najpopulárnejšej zberateľskej kartovej hry na svete – Magic the Gathering (MTG). Tá sa našla len minulý mesiac a obsahuje obrázok tzv. Jedného prsteňa (známeho tiež ako Veľprsteň), ktorý v Hore osudu ukoval temný pán Sauron.

Post Malone, civilným menom Austin Richard Post, je veľkým fanúšikom MTG kariet, a tak za kartičku s Veľprsteňom neváhal zaplatiť neskutočných 2,6 milióna amerických dolárov. Prekonal tým rekord, keďže tak ide o historicky najdrahšiu MTG kartu všetkých čias (prekonal tým doterajší rekord kartičky za 800 000 dolárov).

Odporúčané
10 najväčších rozdielov medzi knihami a filmami Pán prsteňov a seriálom Rings of Power 10 najväčších rozdielov medzi knihami a filmami Pán prsteňov a seriálom Rings of Power 7. októbra 2022, 12:30

Brook Trafton, majiteľ viacerých MGT kariet, zverejnil na Tiktoku emotívne video ich spoločného stretnutia pri príležitosti kúpi tejto extrémne vzácnej kartičky. „Keď som našiel kartu Jedného prsteňa, ako prvá osoba, ktorá mi napadla, bol práve Post Malone. Hral som MTG odmalička a, samozrejme, by bol úžasný pocit ponechať si túto kartu. Ale pre muža, ako som ja, mi možnosť predať ju zmení život. Skutočne som dúfal, že to dostane niekto, kto to ocení rovnako ako ja,“ uviedol Trafton.

@brooktrafton LOOK WHAT I FOUND! LET’S GOOOO! #onering #oneofone #mtg #magic #mint #psa #card #magicthegathering #lordoftherings #trading #tradingcards #theonering #sauron #collector #edition #one #gandalf #tradingcardgame #ringofpower #mtgtiktok #mtgfam #mtgcommander #lotr ♬ original sound - Brook Trafton

„Stretnúť sa s Post Malonom je mojím splneným snom a to, že si odo mňa kúpil túto kartičku, je doslova momentom ako z rozprávky. Post Malone, zmenil si mi život. Takéto veci sa ľuďom ako ja bežne nestávajú. Myslím si, že je to kúzlo. Budem ti navždy vďačný,“ dodal predošlý majiteľ novej Postyho kartičky. Ich spoločné stretnutie plné emócií si môžeš pozrieť vo videu nižšie.

@brooktrafton When I found the One Ring, the first person who came to mind was @Post Malone. I have played MTG since I was a kid and obviously it would be amazing to keep this card. But for a guy like me, being able to sell it is life changing. I just really hoped it would go to someone who would appreciate it as much as I do. This is my dream come true, meeting Post Malone and him buying the One Ring card from me is literally a moment straight out of a fairytale. Post Malone @Magic: The Gathering you have changed my life. Things like this don’t happen to people like me, I guess it’s magic. I am forever grateful 🙏 ✨  #postmalone #onering #oneofone #mtg #magic #mint #psa #card #magicthegathering #lordoftherings #trading #tradingcards #theonering #sauron #collector #edition #one #gandalf #tradingcardgame ♬ original sound - Brook Trafton

Domov
Zdieľať
Diskusia