Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš článok:
Karlos Vémola je po krvavej prehre späť. Najkrajší MMA turnaj roka prinesie plno hviezd aj vojnu šampiónov. Toto sú predikcie
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Roman Paulus vs. Callum Mullen

Roman Paulus je jedným z najväčších talentov slovenského MMA, v poslednom čase sa mu však nedarilo. Aktuálne za sebou totiž ťahá šnúru dvoch porážok v rade. Nasadnúť späť do víťazného sedla sa pokúsi v bitke s Angličanom Callumom Mullenom, ktorý naposledy podľahol po troch kolách domácemu obľúbencovi Jakubovi Dohnalovi.

Papierovo je duel Paulus vs. Mullen jedným z najvyrovnanejších na celej karte. Obaja sú talentovaní, komplexní aj húževnatí. Hlavným rozdielom medzi oboma bojovníkmi je, že Angličan všetky svoje výhry ukončuje pred limitom (na konte má tri TKO a dve submisie), zatiaľ čo Paulus v zápasoch vsádza skôr na taktický postup a prebodovanie súpera.

Dá sa predpokladať, že Mullen sa bude snažiť pripísať si ďalšiu rýchlu výhru pred limitom, Paulus však ešte zatiaľ nikto neukončil. Najpravdepodobnejším scenárom je, že Paulus si bitku takticky postráži a zvíťazí na body, bude to mať však, samozrejme, ťažké. Pokiaľ sa totiž dopustí chyby, ktorú by Mullen mohol potrestať, môže za to draho zaplatiť.

Tip na víťaza: Paulus

Roman Paulus.
Roman Paulus. Zdroj: Oktagon MMA

Akonne Wanliss vs. Giorgi Gogotchuri 

Do Oktagonu prichádza Jedi. Práve tak sa totiž prezýva anglický bojovník Akonne Wanliss, ktorý sa pýši pôsobivou bilanciou. Na konte má šesť výhier a dve porážky, skúsenosti nazbieral aj v poprednej americkej organizácii Bellator. Všetky svoje vyhrané zápasy navyše ukončil pred limitom, väčšinu z nich hneď v prvom kole, a raz mu na uškrtenie súpera stačilo neuveriteľných 13 sekúnd.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

V Oktagone ho preverí gruzínsky bojovník Giorgi Gogotchuri, ktorého doménou je hlavne boj na zemi, kde má vo zvyku svojich súperov ukončovať. Jeho taktika tak bude jasná – vziať Angličana čo najskôr na zem a tam ho buď trápiť celé tri kolá, alebo sa ho pokúsiť utiahnuť na submisiu. Jednoduché to však zďaleka nebude. Wanlissa totiž ešte zatiaľ nikto neukončil.

Ako Gogotchuri, tak aj Wanliss nastupujú do vzájomného zápasu s dvoma výhrami za sebou. V pozícii jasného favorita však bude anglický bojovník, ktorý je o niečo skúsenejší a dravší. Očakávame, že na Štvanici si pripíše ďalšie ukončenie pred limitom a vyšle jasný signál ostatným borcom z ľahkej divízie, že by sa mali mať na pozore.

Tip na víťaza: Wanliss

Samuel Bark vs. Eduard Kexel

Pre fanúšikov Oktagonu je Samuel Bark už známe meno. Vidieť sme ho totiž mohli v Mníchove v bitke s Losenom Keitom, ktorý šikovného Švéda doslova rozobral a v treťom kole ukončil. Napriek poslednej prehre zostáva Bark nebezpečným zápasníkom. Je to šampión Švédska v thajskom boxe a medzinárodný šampión WBC. V MMA zatiaľ pozbieral osem výhier a iba dve porážky.

Súperom Švéda bude nemecký zápasník Eduard Kexel, pre ktorého pôjde o premiéru v Oktagone. Aj on sa však môže pochváliť pôsobivou bilanciou. Na konte má osem výhier (z toho dve KO) a jedinú porážku. Dominantou Kexela, rovnako ako Barka, je práve boj v postoji, fanúšikovia tohto štýlu boja si tak dozaista prídu na svoje.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Hoci sú šance vyrovnané, v tomto prípade by mal v pozícii o niečo väčší favorit do boja nastúpiť švédsky bojovník Bark. Ten až do boja s nezastaviteľným Keitom nikdy nepadol pred limitom a nezdá sa príliš pravdepodobné, že by ho Kexel dokázal ukončiť. Očakávame bitku na celé tri kolá, ktorá bude prehliadkou postojárskych techník a ostrých výmen.

Tip na víťaza: Bark

bark kexel
Zdroj: OKTAGON MMA
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 z 4
Domov
Zdieľať
Diskusia